Bitcoin (BTC) koers daalt licht, beleggerslegende ziet toekomst in bitcoin

De koers van bitcoin (BTC) is vandaag licht afgenomen met een huidige koers van $7.940. De koers schommelde vandaag tussen de niveaus $7.800 en $8.100. Ethereum (ETH) piekte deze avond nog boven $275, maar corrigeert nu richting $260 op moment van schrijven.

Uitschieters bij de altcoins zijn er wel degelijk: NEM plust 33% en ook Dentacoin doet goede zaken. Opvallend is de dip van Blockport (BPT), de token van de gelijknamige Nederlandse social exchange. De koers is op moment van schrijven 87% gedipt. Aanleiding is de mislukte verkoop van de security token BPS. Het Amsterdamse bedrijfje heeft de minimale ‘cap’ van $1 miljoen niet weten te bereiken. Beleggers krijgen hun gestorte ethereum in euro terug.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin (BTC) heeft de nodige weerstand bij de niveaus $8.200 en $8.300 zo blijkt het afgelopen etmaal. De opmars van de grootste cryptomunt blijft ongekend. Dat BTC stand houdt rond de $8.000 wekt vertrouwen onder beleggers en marktvolgers.

Analist Big Chonis ziet voorlopig $7.941 als (wederom) een belangrijke support voor BTC.

Charlie Bilello is een analist en auteur over de financiële wereld en Wall Street. Hij komt met een interessante tabel over de historische prestaties van BTC.

De koers moet nog 144% stijgen wil bitcoin een nieuw koersrecord neerzetten. Het vorige record lag op $20.089.

Mark Mobius herziet mening over bitcoin

Bitcoin krijgt steun uit een onverwachte hoek. Beroemd fondsmanager Mark Mobius (83) praat in een interview met Bloomberg milder over BTC dan voorheen. Eerder omschreef hij de grootste cryptomunt als “frauduleus”.

Hij zegt: “Er is wereldwijd duidelijk behoefte om geld gemakkelijker en met meer privacy naar elkaar te versturen. Dat is in het voordeel van bitcoin en andere cryptomunten.”

So I believe it’s going to be alive and well.

Marc Mobius

Mobius bezit nog geen cryptomunten. De prijsvolatiliteit en marktmanipulatie schrikt hem af. Ook de kwetsbare cryptobeurzen zijn een systeemrisico.

Mobius is geen kleintje in de financiële wereld. Zijn naam misstaat niet tussen een Warren Buffett en George Soros. Hij is decennialang verbonden aan Franklin Templeton Investments en gespecialiseerd in de opkomende markten.

Ook Anthony ‘Pomp’ Pompliano, bekend van de Off the Chain podcast, geeft aandacht aan het nieuws.

Altseason?

Een wisselend beeld in de top 10 van de cryptomunt. Ethereum en Stellar hebben een goede dag achter de rug. Cryptomunten zoals Litecoin, TRON en Monero dippen. Beleggers nemen hun winst na de rally van de afgelopen dagen, zo lijkt het.

Analist Josh Rager ziet een nieuwe altseason aanstaande zodra de dominantie van bitcoin onder de 52% zakt. De huidige dominantie is 59%.

Bronnen: Bitcoinist/ Bloomberg

bitcoin kopen

Nieuwsoverzicht 16 mei

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!