Bitcoin (BTC) stijging uitgelegd: ‘Minder zorgen over fraude en betere gesprekken’

Bitcoin (BTC) is sterker dan ooit, de manier waarop we communiceren in de community althans. Dat stelt een rapport van data provider Indexica. Met een zelfgemaakte index werd onderzoek gedaan naar de manier van communiceren in duizenden documenten.

Met dit onderzoek werd een poging gedaan om de recente stijgingen van BTC te verklaren. Dat meldt Bloomberg. De drie drijfveren van de huidige stijging:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin kost op dit moment iets meer dan $8.000.

Betere gesprekken

Een deel van de verklaring voor het stijgen van de prijs is dus de manier van praten. Als community voeren we betere gesprekken dan voorheen. De kwaliteitsimpuls komt met name uit de academische hoek volgens de cijfers van Indexica.

Er wordt meer gesproken over wat er nog gaat gebeuren, dan over wat er al is voorgevallen. De blik is gericht op de toekomst.

Volgens Zak Selbert, chief executive officer van Indexica, zegt dat dit soort systematische veranderingen ook vaak te zien zijn in de aandelenwereld. Volgens het hoofd van het onderzoeksbedrijf heeft dit normaal gesproken positieve effecten op het koersverloop.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Zak Selbert”]”Denk hier maar eens over na: bestuurders praten over mooie dingen die staan te gebeuren voordat ze echt gaan gebeuren. Fouten worden pas achteraf erkend.”[/penci_blockquote]

Daarnaast lijken steeds meer instanties bitcoin en andere cryptomunten serieuzer te nemen. Fidelity Investments start binnenkort met het verkopen van bitcoin. De miljardenfirma uit Boston wil met name institutionele klanten zoals pensioenfondsen helpen.

Voor dit soort klanten beheert Fidelity verschillende portfolio’s, daar kan dus binnenkort ook bitcoin aan worden toegevoegd.

Adoptie

Leuk natuurlijk, die gesprekken. Maar er is meer aan de hand dan dat. Zo neemt volgens accountantskantoor PwC het aantal investeringen in de cryptospace weer flink toe.

Een andere indicatie is de strijd om de bitcoin handel. De Intercontinental Exchange (ICE), moederbedrijf van onder meer de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Stock Exchange is ook bezig met een eigen cryptobeurs. Bakkt moet binnenkort live gaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)