Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) versturen via WhatsApp? Dat kan!

Bitcoin (BTC) en litecoin (LTC) dienen voortaan ook als betaalmiddel op WhatsApp. Zulu Republic kondigt vandaag via Twitter een nieuwe bot voor WhatsApp aan: Lite.Im.

Disclaimer: Vergeet niet dat dit een bot is van iemand anders. De cryptomunten in die wallets zijn pas van jou als je ze naar je eigen wallet hebt gestuurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is heel makkelijk om te beginnen. Via deze link kun je een bericht versturen naar Lite.Im. Na het sturen van een bericht naar de bot kun je aan de slag.

Bovenstaande link is een referral link. Als iemand jouw link gebruikt dan krijg je daar een kleine vergoeding voor. Een manier van de ontwikkelaars om hun nieuwe product te promoten.

Wat volgt is een menu waarin je opties kunt kiezen. Al snel wordt er gevraagd naar een wachtwoord voor je account. Zorg ervoor dat dit een uniek wachtwoord is die je nergens anders gebruikt, je stuurt dit immers naar een andere partij. Die hoeven jouw ‘echte’ wachtwoorden niet te weten.

Na het instellen van je account krijg je een aantal opties. Op dit moment is het volgende mogelijk met de app:

Je kunt binnen een paar minuten aan de slag met bitcoin en litecoin op WhatsApp. Een mooie ontwikkeling. Wie stuurt nog een Tikkie als je ook cryptovaluta kunt vragen?

Begin van het gesprek met Lite.Im

Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) versturen via WhatsApp? Dat kan!

Facebook, WhatsApp, Instagram

Dit is een betaaloplossing van een derde partij. Dit soort initiatieven zijn nu nog nodig omdat er geen opties zijn ingebouwd in de producten van Facebook. Bij Instagram, Facebook en dus WhatsApp kun je nog niets met cryptomunten.

Dat gaat binnenkort echter veranderen. In de vorm van Project Libra wil Facebook de eerste stappen in de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta gaan zetten.

Uit de stal van Facebook wordt als eerst een stablecoin verwacht. Die munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Wat daarna komt is nog niet bekend, we zullen het voorlopig toch moeten doen met oplossingen als die van Lite.IM. Bitcoin en litecoin betalingen zijn mogelijk via WhatsApp, maar wel via een tussenpartij..

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...