blockport
Nieuws » UPDATE – Blockport vraagt faillissement aan voor één van haar BV’s

UPDATE – Blockport vraagt faillissement aan voor één van haar BV’s

UPDATE – Blockport heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het faillissement is aangevraagd voor de Blockport BV. Het is één van de twee BV’s die de cryptobeurs heeft geregistreerd. De reden is besparen op operationele kosten. 

In totaal zijn er vier rechtspersonen door het Amsterdamse bedrijf bij de Kamer van Koophandel geregistreerd: Blockport B.V, Blockport Holding B.V, Stichting Blockport en Stichting Administratiekantoor Blockport.

Voor de eerstgenoemde BV is het faillissement aangevraagd. De volgende verklaring is op haar website te lezen:

As part of the downscaling process, the operating company Blockport B.V. that is currently operating the platform will file for bankruptcy due to the costs attached to his entity. This however does not have any effect on our efforts to organize a restart of the Blockport platform.

Blockport

Blockport onthield zich van verder commentaar na een verzoek van Bitcoin Magazine NL. 

——————

Vorige week is het handelsplatform noodgedwongen offline gegaan. De Security Token Offering (STO) van Blockport is stopgezet en mislukt. Het minimum aantal van $1 miljoen is niet gehaald voor de deadline.

Blockport stopt aan het einde van de maand met het ondersteunen van hun handelsplatform. Dat meldt het bedrijf via een blogpost.

De perikelen rondom Blockport (BPT) zijn inmiddels ook terechtgekomen bij cryptobeurs KuCoin. Op deze beurs kun je handeldrijven met de BPT-token.

KuCoin beoordeelt de handel in deze tokens als ‘high-risk’. Wat er op neer komt dat de token van Blockport voortaan te vinden is in het hoekje van ‘Special Treatment’. KuCoin laat weten dat ze het project goed in de gaten houden.

Als de ontwikkelingen rondom Blockport ze niet aanstaat, dan kan KuCoin ervoor kiezen BPT helemaal van het platform af te halen. Maar zo ver is het gelukkig nog niet.

Alle investeerders krijgen de dagwaarde van hun investering bij de STO terug. Je krijgt dus niet het aantal bitcoin of ether terug die je hebt geïnvesteerd. In plaats daarvan krijg je de waarde in euro’s ten tijden van je investering retour.

Sebastiaan Lichter, oprichter van Blockport, licht toe: ”Dit is juridisch niet anders mogelijk en is duidelijk gecommuniceerd. Alles is direct naar euro’s omgezet op het moment van ontvangst.”

Na een succesvolle ICO begin 2018 kende het project een vliegende start. Met $15 miljoen aan cryptovaluta in de tas ging het Nederlandse project aan de bak: er moest een cryptobeurs gebouwd worden die mee kon dingen om de titel grootste exchange van de wereld.

Blockport STO

Die opbrengsten bleken echter niet genoeg om in 2019 nog vol door te bouwen aan Blockport. Mede daarom kozen de mensen achter het project ervoor een Security Token Offering te organiseren. Tijdens een STO koop je een aandeel in een bedrijf.

Iedereen die geïnvesteerd heeft tijdens de Blockport STO kan volgende week meer informatie verwachten over het terugkrijgen van je investering.

Met de opbrengsten van de verkoop van aandelen wilde Blockport verder bouwen aan hun gedroomde cryptobeurs. Er zijn de afgelopen maand echter niet voldoende geïnteresseerde partijen gevonden om te investeren in het bedrijf. Daardoor moet het project terug gaan schalen.

”We zullen niet stoppen met het nastreven van de doelen en visie van Blockport. De huidige situatie verplicht ons om ons platform offline te halen.”

Sebastiaan Lichter

Blockport is niet in staat voldoende inkomsten te generen om een platform te blijven draaien, de website moet dus offline. Volgens de blogpost is dit echter niet het einde van het project. Het doel is nu: verder bouwen, maar op kleinere schaal.

De beurs zou al in contact zijn met verschillende partijen die interesse hebben om de ontwikkeling verder te ondersteunen. De toekomstige bedrijfsstructuur bij zo’n samenwerking is echter nog niet bekend.

Blockport (BPT)

De bij de ICO uitgegeven token reageert zoals verwacht: de prijs valt helemaal in elkaar. Op het moment van schrijven staat BPT 85% lager dan hetzelfde moment gisteren.

Het is voorlopig nog onduidelijk wat de eventuele toepassingen van de token zijn bij een eventuele herstart van Blockport. To be continued…

Blockport prijs stopt
De prijs van de Blockport token (BPT) zakt na dit nieuws gelijk weg. -85%

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Bitcoin onder druk van bears, Stellar zegt vaarwel tegen ruimteschip

Redactie

Bitcoin in wurggreep door bears, Barclays “shillt” Facebook Coin

Redactie

“85 miljoen shortorders voor bitcoin”, Stellar en Tezos stijgen

Redactie
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.