Bitcoin (BTC) rond $11.280. Chainlink (LINK) is winnaar van de week

Terwijl bitcoin (BTC) oprukte bleven veel altcoins achter qua prijs. Nu het wat rustiger is hebben sommige projecten de kans om op adem te komen en wat waarde in met name BTC terug te krijgen.

Maar er is maar één coin die echt goed presteerde de afgelopen week: dat is Chainlink (LINK).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kende een grote run naar een prijs van $10.000 en meer. In de onderstaande grafiek is goed te zien hoe deze spurt omhoog verliep. Rond het midden van juni besloot de prijs van BTC een aanloopje te nemen om daarna een dikke sprint te trekken.

In die periode tikte de prijs om sommige beurzen zelfs door $13.000 aan. Nu heeft de grootste cryptomunt het moeilijk om boven de $11.000 te blijven. Vandaag is dan ook een rode dag met bijna 5% verlies tegenover hetzelfde moment gisteren.

Met een prijs van $11.300 staat bitcoin er echter nog prima voor. Zeker wanneer je kijkt naar het diepe dal waar de munt qua prijsontwikkeling uit is gekomen. De prijs hing een lange tijd net boven $3.000.

Lees onze analyse van de bitcoinprijs om te weten wat je kunt verwachten.

Bitcoin prijs afgelopen 3 maanden

Cryptotwitter

Wat denkt cryptotwitter van de huidige staat van de cryptomarkt?

Josh Rager benadrukt dat bitcoin een goede maand juni kende. Echter voorziet hij een forse daling naar $9.500 de komende dagen.

DonAlt heeft een advies: wachten. En als je het kunt kun je plezier hebben met het maken van geld…

Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) is dé uitschieter van deze periode. De cryptomunt kende een ongekende stijging na een reeks aan goede nieuwtjes. De munt staat op dit moment op plekje 16 bij CoinMarketCap met een marktkapitalisatie van $1.383.485.806. Het marktaandeel van het project is dus ruim boven de $1 miljard.

LINK is verhandelbaar bij Coinbase. Op de een of andere manier reageert de cryptomarkt vaak bijzonder positief wanneer Coinbase een nieuwe coin gaat ondersteunen. Dat was op de dag zelf niet direct aan de koers te zien, maar het is een big deal voor elke altcoin wanneer het in aanmerking komt om te worden genoteerd aan een grote cryptobeurs.

Maar het grote nieuws kwam uit een andere hoek: Google. Het bedrijf benoemde namelijk Chainlink in een blogpost over hybride blockchains en cloud-toepassingen. Vanuit Google Cloud wordt voor die toepassingen met veel interesse naar Ethereum gekeken.

En laat Chainlink nou net een ERC20-token zijn. Het project richt zich op het verifiëren van data op het internet voor een blockchain. Chainlink is daarin een belangrijke schakel.

Het project komt met zogenaamde ‘orcale systemen’. Die zijn bedoeld om processen te verbeteren. Je hebt bijvoorbeeld een ander project gebouwd op Ethereum genaamd Augur. Daar kun je weddenschappen afsluiten. Met een oracle als ’tussenpersoon’ kunnen weddenschappen beter geverifieerd worden.

Kortom: een interessant project. De hype is zó groot op dit moment dat LINK van een prijs tot onder de één dollar in juni tot ruim vier dollar schoot in dezelfde maand. Op het moment van schrijven gaat de ERC20-token voor $3.95 over de toonbank op de verschillende cryptobeurzen.

LINK is een duidelijke winnaar van de afgelopen periode.

Chainlink stijging

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...