bitcoin pinautomaten ATM BTC prijs
Nieuws » Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

In de maand mei zijn er wereldwijd 306 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten geïnstalleerd. Dat is de hoogste absolute score per maand in 2019. Netto zijn er 228 bijgekomen, omdat er ook een aantal ontmanteld zijn.

Bitcoin pinautomaten

De cijfers zijn gebaseerd op data van Coinatamrader. Zij houden bij hoeveel en waar de pinautomaten geplaatst zijn. Wereldwijd zijn er nu 4.698 automaten actief, verspreid over 77 landen. In de VS staan de meeste machines en daar is nog steeds sprake van de meeste groei.

in Nederland staan er nu 33 apparaten, in mei is er eentje bijgekomen. General Bytes en Genesis Coin zijn de leveranciers met de meeste installaties.

In april 2018 zijn er nog altijd netto de meeste ATM’s geïnstalleerd: +256. Zie het onderstaande overzicht, waarbij het maandelijkse surplus is vergeleken.

  bitcoin meester  

Bitcoin prijs

De maand mei gaat ook in de boeken als een goede maand voor de koers van bitcoin. Het jaar begon met een koers van $3.700 en de huidige koers is $7.925, een absolute groei van $5.225 en een relatieve groei van 141%. Mei is met ca. 60% relatieve groei de beste maand tot nu toe.

bron: Messari.io

Andere cryptomunten

Volgens Coinatmradar zijn andere cryptomunten ook steeds beter vertegenwoordigd. Ca, 70% van de bestaande machines ondersteunt ook cryptomunten naast bitcoin. Ethereum is de meest populaire ‘altcoin’, gevolgd door Litecoin en Bitcoin Cash.

Opvallend is de groei van Monero (XRM) als privacycoin in mei (+12,3%).

Canada

Canada is na de VS nog steeds het land met de meeste machines. De groei is in het land echter afgevlakt. De stad Vancouver overweegt om de apparaten te verbieden. Lokale autoriteiten vermoeden dat de ATM’s worden gebruikt voor witwassen. Saillant: de allereerste bitcoin ATM is in 2013 in Vancouver geïnstalleerd.

Bronnen: Coin ATM Rader / Bitcoinist

Afbeelding: Wikipedia @CC

crypto kopen 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder