ripple labs
Nieuws » Ripple (XRP) gebruikt door Thaise bank, xRapid in Filipijnen

Ripple (XRP) gebruikt door Thaise bank, xRapid in Filipijnen

Ripple (XRP) begint met steeds meer banken en andere financiële instellingen samen te werken. Het is nu de beurt aan de Siam Commercial Bank (SCB). De oudste bank van Thailand gaat ‘het XRP systeem snel gebruiken’ was te lezen op het twitteraccount van de bank.

Oeps, foutje…

De tweet is inmiddels verwijderd, maar via onder andere InvestInBlockchain is de tweet bewaard gebleven. Blijkbaar mocht dit nog niet wereldkundig worden gemaakt.

XRP system will be announced soon. Please follow our official schedule on social media again. — SCB Thailand (@scb_thailand) June 5, 2019

@scb_Thailand op Twitter

De SCB heeft eerder al test gedaan met producten van Ripple. Er werd onder andere gekeken naar manieren om transactiesnelheden te verkleinen. Daarnaast werd een geldtransfer gedaan van Japan naar Thailand, die transactie kwam binnen enkele seconden tot stand.

Ripple als lievelingetjes

Banken en het bedrijf Ripple kunnen elkaar goed vinden. Ook andere financiële dienstverleners kijken stiekem naar cryptomunt XRP of een ander product van Ripple om hun diesnten te verbeteren. De eerste stapjes van dit soort instellingen in de wereld van cryptocurrency en/of blockchains.

SendFriend en XRP

SendFriend is in het leven geroepen om gemakkelijk(er) betalingen van en naar de Filipijnen mogelijk te maken. Middels een tweet laat het bedrijf weten aan de slag te gaan met XRP om snelle transacties te garanderen.

In een latere tweet laat SendFriend weten gebruik te gaan maken van xRapid. En dat netwerk gebruikt XRP, aldus de betalingsprovider.

Ripple investeerder eerder al $1 miljoen in SendFriend, dus een verdere samenwerking ligt in de lijn der verwachting.

Prijs XRP

De markt reageert niet erg heftig op het nieuws. XRP plust een paar procent en wordt nu voor ongeveer $0.41 verhandeld op de grootste cryptobeurzen.

Prijs XRP na Nieuws
XRP prijs plust een paar procent na nieuwtjes

Bron: AMBCrypto

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder