ceo binance
Nieuws » Binance Chain ondergaat eerste hard fork ‘Galileo’ op 15 juli

Binance Chain ondergaat eerste hard fork ‘Galileo’ op 15 juli

Binance kondigt via Twitter de eerste grote upgrade voor Binance Chain aan. De Galileo update is bijna klaar. De hard fork vindt plaats na block 20.300.000 op 15 juli van dit jaar.

Deze hard fork komt niet voort uit onenigheid binnen de community, maar is een upgrade die breed lijkt te worden gedragen bij Binance. Er zal een chain splitsing plaatsvinden, maar de verwachting is dat iedereen overstapt naar de chain met de update.

De nodes in het netwerk hebben tot 10 juli de tijd om up te graden naar versie 0.6.0. Wanneer een node dit niet doet kan er straks niet meer gecommuniceerd worden met het netwerk met de upgrade.

Galileo en de nieuwe toepassingen

De eerste echt grote update van Binance Chain heeft dus de naam Galileo gekregen. Er worden een aantal dingen aangepast, verbeterd of toegevoegd. We bespreken de meest spraakmakende veranderingen.

Handelsparen op de DEX

De meest ingrijpende aanpassing is toch wel de mogelijkheid om handelsparen van de Binance DEX te halen. Dat is interessant wanneer een handelspaar niet of nauwelijks wordt gebruikt.

Met behulp van de Binance Chain Evolution Proposal (BEP) kan de community straks bepalen welke handelsparen van het netwerk worden gehaald.

Makkelijker up-to-date

Een andere toevoeging is vooral gericht op nieuwkomers. De state sync enhancement feature zorgt ervoor dat nieuwe deelnemers aan het netwerk gemakkelijk kunnen starten op het netwerk.

Je hoeft niet de hele blockchain te downloaden om synchroon te lopen met de rest van het netwerk. Een soort snelle start dus. Gebruikers kunnen zelf bepalen bij welk ‘block’ ze instappen.

Tokens met een tijdslot en offline transacties

Daarnaast zorgt de Galileo update voor interessante opties voor tokens op de Binance Chain. Je kunt straks een tijdslot zetten op bepaalde tokens. Deze stuur je naar een escrow account waar de tokens pas uit kunnen komen nadat het vooraf ingestelde tijdsframe is afgelopen.

Binance en Doge

Binance kwam eerder deze week met het nieuws dat ook Dogecoin verhandelbaar wordt op het platform. De populairste handelsplek voor altcoins zoekt naar verschillende manieren om de markt toch interessant te houden.

De meeste altcoins blijven immers toch wat achter op het gebied van prijsontwikkeling. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld de cryptomunten die worden gelanceerd via Binance Launchpad. Zo steeg Elrond (ERD) met wel 1000% na lancering.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Uitspraken Trump positief voor BTC | BITCOIN flink omlaag | Shell investeert in blockchainstartup

Fomoflash

Binance ceo: ‘Retail beleggers bepalend bij groei bitcoin in 2019’

Wessel Simons

Binance wil ruim $2 miljard aan Binance Coin (BNB) vernietigen

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder