Bitcoin (BTC) koers onder $10.200, Justin Sun stelt lunch met Buffett uit

De koers van bitcoin (BTC) is onder de $10.200 gezakt en trekt de altcoins naar beneden. Gaat BTC de $10.000 houden? Ondertussen moet Justin Sun (TRON/BitTorrent) zijn prestigieuze, dure lunch uitstellen met Warren Buffett wegens nierstenen. Hierop levert de koers van TRX 15% in.

Bitcoin (BTC) en altcoins

Veel minnen in de top 25, met Tron (TRX), Neo (NEO) en Cosmos (ATOM) als grootste verliezers. Cryptocurrencies zoals Binance Coin (BNB) en Maker (MKR) houden de schade in dollarwaarde beperkt. BNB wint op dit moment ten opzichte van BTC (2,4%).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de problemen waar de altcoins mee kampen is dat ze niet ten opzichte van bitcoin stijgen, ook al daalt BTC nu zelf.

Su Zhu is niet geheel neutraal, hij is aandeelhouder van Bitfinex, een beurs die vooral bitcoin volume draait, maar hij deelt een interessante grafiek van de ‘major’ altcoins.

Lees ook: Bitcoin bereikt een ‘all-time high’ ten opzichte van ether (ETH)

Cryptotwitter

Maandagmiddag daalde de koers van ca. $10.550 naar $10.220. Inmiddels is de koers onder de $10.200 gezakt. Gaat BTC de $10.000 houden?

Bitcoin (BTC) koers onder $10.200, Justin Sun stelt lunch met Buffett uit

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Wat vinden relevante cryptotraders op Twitter van de koers momenteel? Een van de problemen van de markt momenteel is afname van handelsvolume.

Binance en Bitstamp snoepen volume van Bitfinex en BitMEX af. Het lijkt erop dat het onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond CFTC naar BitMEX effect heeft op de cryptomarkt. Een van de eerste gevolgen is minder volume op de bitcoin-markt.

Of de testlancering van futuresplatform Bakkt gisteren nu al effect heeft, is giswerk. Eind 2017, toen CME haar bitcoin futures introduceerde, daalde de markt in eerste instantie ook.

Futureshandelaren kunnen er belang bij hebben om lagere spotprijzen in de markt te hebben.

Josh Rager ziet dat bitcoin het op de dagelijkse grafiek houdt boven de $10.200.

Big Chonis hoopt dat bitcoin boven de $10.000 blijft, om een verdere dip te voorkomen.

Om 12 uur vandaag komt onze analist John van Meer met een uitgebreide BTC analyse.

Justin Sun stelt lunch met Buffett uit

Justin Sun heeft de lunch met meesterbelegger Warren Buffett moeten uitstellen wegens ziekte. Sun lijdt aan nierstenen en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Iets later bevestigt de TRON Foundation het bericht.

Bij de lunch waren onder meer Charlie Lee (Litecoin), Jeremy Allaire (ceo Circle) en Yoni Assia (ceo eToro) aanwezig. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekend.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...