bitcoin btc koers analyse prijs
Nieuws » Bitcoin breekt $11.800, belegger Mark Mobius zet BTC op ‘bucket list’

Bitcoin breekt $11.800, belegger Mark Mobius zet BTC op ‘bucket list’

Bitcoin (BTC) is op deze maandagochtend door de $11.800 grens gebroken. De meeste altcoins leveren in ten opzichte van de grootste cryptomunt. Daarnaast ziet beleggerslegende Mark Mobius steeds meer toekomst in bitcoin.

Rond elven is de koers van BTC ruim $400 gestegen. Maakt de koers zich op om de weerstand bij $12.000 en $12.500 te beslechten?

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

 

De beweging naar boven komt sneller dan verwacht, omdat een aantal seinen voor bitcoin juist op rood stonden. Is er sprake van een bear trap?

 

Bitcoin en Mobius

Beroemd fondsmanager Mark Mobius (83) is te scharen in het rijtje Warren Buffett, Charlie Munger en George Soros. Veteranen die in eerste instantie bitcoin scharen in het hokje “casinogeld” en “frauduleus”. Mobius herziet steeds meer zijn mening.

Medio mei gaf hij toe dat de onderliggende technologie van bitcoin geschikt is voor wereldwijde, privacygevoelige betalingen.

So I believe it’s going to be alive and well.

MARC MOBIUS

In een nieuw interview geeft Mobius toe dat hij ‘wellicht ook bitcoin moet kopen, naarmate het populairder wordt’. Mobius heeft ruim 30 jaar bij Templeton Investments gewerkt, maar bestiert sinds maart 2018 een eigen fonds.

‘Elke munt is gebaseerd op vertrouwen. Zolang je vertrouwen hebt in de dollar, de euro, de renminbi, dan gebruik je het. Zodra er steeds meer mensen geloven in bitcoin, en het blijft aan belang groeien. Dan moet ik zeker overwegen bitcoin te kopen’

Altcoins

De altcoins staan in dollarwaarde nog op groen, maar ten opzichte van bitcoin staat het merendeel in het rood. Zo levert ether (ETH) ten opzichte van BTC ca. 2,5% in.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Bitcoin Lighting Network update: besparen op bandbreedte en meer

Marvin Kroon

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder