Bitcoin op $11.056: koerscorrectie van BTC en een altseason in de maak?

De prijs van bitcoin (BTC) is op dit moment $11.056 en BTC lijkt wat af te koelen. Over de hele linie levert de cryptomarkt in. De meeste altcoins staan in het rood (in dollarwaarde), maar sommigen stijgen in sats (eenheden van bitcoin, red.) Is een correctie van bitcoin in de maak, met een in het kielzog het begin van een altseason? Volgens enkele analisten een plausibel scenario.

Bitcoin (BTC) update

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin op $11.056: koerscorrectie van BTC en een altseason in de maak?

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Terugblikkend is de run van BTC gestrand bij $13.800 nadat de $10.000 is gebroken. Uit onderzoek (PDF) van analist CL (populair op Twitter, red) is de reden achter de hapering dat het grote publiek niet (meer) gelooft in bitcoin.

Zijn these: het grote publiek krijgt pas weer interesse zodra bitcoin door de $20.000 schiet.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De meeste mensen vinden bitcoin nog steeds een hype of denken dat de koers naar ‘0’ gaat. Onbekend maakt onbemind (…) Terwijl de prijs van bitcoin groeit en het netwerk relevanter is, neemt de interesse niet toe.

Sterker nog, er zijn nu evenveel zoekopdrachten naar bitcoin op Google als in 2013 toen BTC op $1.000 stond’.[/penci_blockquote]

Hij noemt dit de ‘Bitcoin Stealth Phase’: een accumulatiefase onder professionele beleggers, terwijl het grote publiek afwacht.

In de onderstaande grafiek is duidelijk dat de interesse nog lang niet op het punt zit van eind 2017.

Bitcoin op $11.056: koerscorrectie van BTC en een altseason in de maak?

Uit het rapport ‘Bitcoin Stealth Phase’

Cryptotwitter

Wat kunnen we verwachten van bitcoin op de korte termijn? Volgens Josh Rager is de weekafsluiting van bitcoin (afgelopen nacht 2 uur Nederlandse tijd, red) niet zo florissant. Hij verwacht een verdere correctie.

Toch een altseason?

Diverse analisten zien een patroon bij bitcoin (BTC): gemiddelde stijging per dag neemt af met zijwaartse beweging. De dominantie van BTC is heel licht gedaald naar 64%.

Pas onder 50% mag je spreken van een ‘altseason’, maar is er een voorzichtig begin?

Kleinere altcoins zoals Holochain (HOT) en vandaag Quarckchain (QLC) stijgen fors. Ook Chainlink (LINK) schoot de lucht in, maar dat had een directe aanleiding (notering aan Coinbase, red.). Op bitcoinwisdom.io staan altcoins zoals Ripple (XRP) en IOTA (MIOTA) in de plus t.o.v. bitcoin, volgens bitcoinwisdom.io.

Crypto Dog ziet een patroon: een afkoelende BTC na parabolische groei.

Ook Crypto Michaël is positief gestemd over bepaalde altcoins.

Altcoins

Bronnen: Messari / Bitcoinwisdom / Bitcoinist

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...