Pomp: ‘Bijprinten euro’s door ECB is brandstof voor Bitcoin (BTC)’

De mede-oprichter van Morgran Creek Digital Assets Anthony Pomoliano (beter bekend als Pomp) is een heuse rasoptimist als het gaat over bitcoin (BTC). Zijn tweets hebben eigenlijk één duidelijk thema: bitcoin is groots en gaat alles veranderen.

Wanneer de Europese Centrale Bank (ECB) weer flink wat extra eurootjes uit lijkt te gaan geven, hoort daar natuurlijk een reactie van Pomp bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ECB en Bitcoin

Bloomberg dook dieper in de mogelijke stappen die de ECB gaat zetten. Er zijn vanuit de centrale bank van Europa serieuze plannen om de rente nog lager te zetten en een nieuw plan te lanceren voor quantitative easing.

Quantitative easing betekent in het nederlands kwantitatieve versoepeling. Je spreekt dan van geldverruiming, ofterwel het vergroten van de geldvoorraad. In dat geval gaat dat om de euro. Men wil overgaan tot het kopen van bijvoorbeeld staatsobligaties.

Hoewel men in de cryptospace nu vast denkt: Jeej, meer euro’s betekent een stijging voor bitcoin! Ziet de ECB dat zelf anders. Zij zien geen gevaar in bitcoin als het aankomt op monetair beleid.

Draghi

Mario Draghi is de voorzitter van de Europese Centrale Bank en hij steekt zijn plannen niet onder stoelen of banken. Hij wil in september een nieuwe monetaire impuls brengen aan de economie. Draghi: ”Op het gebied van inflatie zijn we niet tevreden met wat we zien, dat is heel belangrijk.”

De topbestuurder ziet de groei in Europa stagneren. Wanneer dat doorzet kan de euro-regio in de problemen komen. Mede door de spanningen op het gebied van handel tussen bijvoorbeeld Amerika en China kan Europa wel een duwtje in de rug gebruiken, aldus Draghi.

Kortom

De economie moet weer een boost krijgen in ons werelddeel. En de ECB lijkt vastberaden dat op hun eigen manier te doen. Hoe de prijs van bitcoin hierop gaat reageren is niet zeker. Wel is het duidelijk dat centrale banken wereldwijd met de handen in het haar zitten.

‘Het systeem’ heeft het moeilijk, mede daarom lijken dit soort belangrijke organisaties naar dit soort dingen te neigen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...