bitcoin
Nieuws » Bitcoin Lighting Network update: besparen op bandbreedte en meer

Bitcoin Lighting Network update: besparen op bandbreedte en meer

Volgens Joseph Poon en Thaddeus Dryja, de auteurs van The Bitcoin Lightning Network: Scalable Off-Chain Instant Payments (lees de paper), kan de bitcoin blockchain op zichzelf nog niet overweg met het volume van de wereldhandel.

Ontwikkelaars werken daarom voortdurend aan verbeteringen om problemen zoals schaalbaarheid en transactiekosten op te lossen. Hierbij moeten we denken aan technologische innovaties zoals SegWit, Lightning Network en Atomic Multi-Path Payments via Lightning.

C-lightning

Nu kondigt Blockstream de release van C-lightning versie 0.7.1 aan, die verschillende technische ontwikkelingen met zich meebrengt om het Lightning Network weer een beetje sneller en efficiënter te maken.

 

Met het nieuwe deamon gossip protocol worden C-lightning transacties beter en sneller gesynchroniseerd met peer-nodes, terwijl ze besparen op de bandbreedte. Bovendien introduceert de nieuwe c-lightning-versie betere ondersteuning voor plug-ins, betere peer-to-peer-afhandeling en prestatieverbeteringen.

Het gossip daemon protocol is selectiever als het aankomt op het kiezen van peers. Daardoor is de synchronisatie tijd en de bandbreedte die wordt verbruikt door het gossip-protocol aanzienlijk minder.

Blockstream

Drie teams

Op dit moment werken drie onafhankelijke teams aan de implementatie van Lightning Network: Blockstream, ACINQ en Lightning Labs. Het doel van deze projecten is onder meer om transactiekosten te minimaliseren en de schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk te verbeteren. Blockstream richt zich op het ontwikkelen van het c-lightning netwerk.

Het Lightning Network is nog volop in ontwikkeling en is nog erg experimenteel. Dat houdt partijen echter niet tegen er mee aan de slag te gaan.

Op 8 juli 2019 kondigde bijvoorbeeld de in Luxemburg gevestigde Bitcoin-beurs Bitstamp aan dat het een Bitcoin Lightning-node heeft gelanceerd. Ze willen zo het netwerk laten groeien en andere bedrijven aan te moedigen.

Open-source

Je hoeft trouwens niet aangesloten te zijn bij één van de bovenstaande partijen om te bouwen aan bitcoin. Dat zelfde geldt voor het Lightning Network. Het is een open-source protocol, dus iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

Robin Heester

Bitcoin (BTC) net boven $10.000. De cryptomarkt houdt zich relatief rustig

Robin Heester

Long Bitcoin, Short the bankers! Dit is waarom we BTC wel/niet moeten omarmen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder