Bitcoin (BTC) op $10.700. CEO BitMEX: ‘Hij gaat naar $0 óf gigantisch hoog’

Bitcoin update – De prijs van BTC lijkt voorlopig netjes boven de psychologische grens van $10.000 te blijven. Met een prijs van $10.700 staat de koers dus netjes boven die grens. Maar blijft dat zo?

John van Meer ziet in zijn analyse voor Bitcoin Magazine bitcoin naar dit prijspunt stijgen, daarna verwacht hij een dipje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andere analisten en betrokkene hebben natuurlijk ook een mening over de koers. De ceo van derivatenbeurs BitMEX, Arthur Hayes, is wel een hele extreme mening toegedaan: het is $0 of moon voor de ondernemer.

Bitcoin update

Hayes ziet bitcoin als een alles of niets-investering. De oprichter en frontman van de grootste bitcoin futures markt van de wereld zet tegenover Bloomberg dat hij bitcoin grote hoogtes ziet bereiken, of helemaal naar nul ziet gaan.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Arthur Hayes”]Je neemt een klein beetje geld dat je kunt missen. Dat stop je in bitcoin. Het is over tien jaar óf ontzettend veel waard óf helemaal niks. [/penci_blockquote]

De BitMEX-bestuurder benadrukt dus dat hij de risico’s ziet van het investeren en handelen in bitcoin. Dat men daar veelvuldig zijn platform voor kiest is voor hem alleen maar mooi.

BitMEX is gevestigd in Hong Kong en kan door de regels daar soepeler omgaan met wie men toelaat op hun platform dan sommige andere handelsplekken. Dat draagt er waarschijnlijk mede aan bij dat het op dit moment het grootste platform is voor bitcoin futures.

Hayes pronkt ook nog even met de jaarcijfers van het volume van zijn handelsbeurs. $1 Biljoen aan volume heeft het platform het afgelopen jaar gehad. Dat is nogal wat.

Op Twitter laat Arthur Hayes weten klaar te zijn voor Nouriel Roubini. Roubini is één van de grootste crypto criticasters. Hij is dus een populair target voor mensen uit de bitcoin- en cryptowereld om positief nieuws op los te laten.

Cryptotwitter

Wat zeggen analisten en experts op Twitter?

Luke Martin ziet dat de support levels er goed uitzien.

Ook Josh Rager ziet een ‘bullish’ case voor BTC.

‘Influencer’ en podcaster Michael Nye haalt nog even een lesje voor ‘newbies’ naar voren.

Er is in ieder geval iemand enthousiast over de toekomstperspectieven van de bitcoin prijs. Iemand zet $52 miljoen in op een stijging van BTC, een flinke longpositie.

Altcoins

De dagcijfers van BTC en de grootste altcoins kleuren groen. Wel zie je, wederom, dat de meeste cryptomunten minder stijgen dan de grote broer. EOS en XRP zijn daar vandaag de uitzondering op.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...