waves koers cryptomunt smart contracts

Goedkeuring smart contracts op Waves blockchain, koers cryptomunt stijgt

Het Waves Platform gaat een volgende fase in. De smart contracts zijn goedgekeurd door de knooppunten (‘nodes’), waardoor decentrale applicaties en non-fungible tokens in het verschiet liggen. Beleggers waarderen de update, de koers van de gelijknamige cryptomunt stijgt met dubbele cijfers.

Waves Platform

Met haar Initial Coin Offering (ICO) wist het project Rus Sasha Ivanov maar liefst 30.000 bitcoin (BTC) op te halen.

Het WavesNG protocol is naar eigen zeggen één van de snelste openbare blockchains. De code is vanaf 0 opgebouwd en is niet gebaseerd op een andere cryptomunt zoals bitcoin of ethereum. Ze zoeken expliciet de samenwerking met de bestaande industrie.

Node 1.0

Met de release Node 1.0 kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) en niet-inwisselbare tokens (NFT’s) op hun blockchain lanceren. De nieuwe programmeertaal heet RIDE.

Hiermee wil Waves ook haar blockchain wiskundige berekeningen laten uitrekenen. Uiteindelijk wil Waves, net zoals ethereum, stablecoins op haar netwerk kunnen lanceren.

Ook een eigen decentrale exchange (DEX) behoort tot de ambitie. Commissies kunnen niet alleen met Waves, maar ook met BTC en ether afgerekend worden. Ook uitgifte van niet-fungible tokens (NFT’s), unieke tokens voor bijvoorbeeld games is een van de plannen.

Koers Waves

Beleggers waarderen het nieuws. De cryptomunt is  – op moment van schrijven – met ruim 10% gestegen naar een koers van $2,56. Dat is nog steeds veel lager dan de all-time high (ATH) van $18,07 op 17 december 2017.

In de onderstaande grafiek is de ontwikkeling van Waves in 2019 te zien. Als één van de weinige coins staat de koers nu lager dan in januari.

Koers WAVES in 2019 (bron: Messari.io)

Interview The Next Web

We praatten tijdens techevent The Next Web in Amsterdam bij met chief marketing officer Gleb Sychev van het Waves Platform.

Bronnen: Waves / Cryptoglobe

 

Mis niks meer!

Invalid email address