Tezos (XTZ) sluit ‘miljarden’ STO-deal met investeringsbank, koers stijgt

Tezos (XTZ) heeft een miljardendeal gesloten met investeringsbank BTG Pactual, de derde grootste bank van Latijns-Amerika. Uiteindelijk moet er minstens één miljard dollar aan vastgoed getokeniseerd worden. Uitgifte van deze security tokens (STO's) gaat via de blockchain van Tezos.

BTG Pactual wil via een eigen STO-platform minstens $1 miljard aan vastgoed gaan tokeniseren. De blockchain van Tezos fungeert als uitgiftestation van de tokens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitgegeven tokens zijn gedekt door vastgoed. Asset manager Dalma Capital uit Dubai is de partner van BTG.

Het is een concept wat bijvoorbeeld ook al in Zwitserland beproefd wordt.

BTG Pactual kwam februari in het nieuws met haar STO samen met vastgoedspeler ReitBZ. Die uitgifte ging via het ethereum platform, maar ze willen ethereum in voor Tezos als platform.

Tezos (XTZ)

Tezos (XTZ), gevestigd in Zwitserland, is een bekend Europees open-source project in de blockchain industrie. Tijdens één van de meest succesvolle Initial Coin Offerings (ICO) uit 2017 is $232 miljoen opgehaald. Op dat moment een record.

In mei is een belangrijke netwerkupdate doorgevoerd: de blockchain kan zichzelf 'automatisch' wijzigen. Net zoals ethereum maakt Tezos gebruik van smart contracts.

Kijken we naar de governance, dan hanteert Tezos een principe van liquid proof of stake. Ze verschillen daarin van projecten zoals EOS en Lisk.

Tezos (XTZ) sluit 'miljarden' STO-deal met investeringsbank, koers stijgt

Tim Draper, een vroege investeerder in het project, juicht de samenwerking van harte toe.

Tezos interview

We spraken oprichter Arthur Breitman van Tezos afgelopen maart tijdens de Paris Blockchain Week.

Bron: persbericht PR Newswire

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.