Bitcoin op $10.687. Eerste handel met BTC en USDT buiten de aarde

Bitcoin (BTC) houdt het rustig vandaag. Met een kleine daling van ruim 1% staat BTC op het moment van schrijven op een prijs van $10.687.

In onderstaande afbeelding kun je zien dat er de afgelopen maand relatief weinig met de prijs is gebeurd. 30 dagen geleden stond de prijs net onder $12.000. Bitcoin heeft in 2019 grote sprongen vooruit gezet als het gaat om de prijs, maar lijkt nu even wat rustiger aan te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van bitcoin in de markt blijft hoog. De waarde van de spotmarkt is voor 66.6% in handen van BTC. Na een periode in 2017 en begin 2018 leek het er even op dat de eerste cryptomunt zijn dominantie ging verliezen.

Maar niets is minder waar: bijna alle coins verliezen op termijn weer waarde tegenover BTC. Plan accordingly…

Koers van bitcoin de afgelopen 30 dagen

Bitcoin in space

Het bedrijf Blockstream lanceerde eind 2018 hun eigen bitcoin satelliet. Daarmee kunnen transacties worden gedaan zonder de noodzaak van het internet. Grubles laat op Twitter weten daar wel een heel bijzondere transactie te hebben gedaan.

Met behulp van de sidechain Liquid en Tether (USDT) op datzelfde netwerk heeft hij USDT geruild voor Liquid Bitcoin. Liquid bitcoin zijn tokens op het netwerk van Liquid die 1-op-1 staan voor een ‘echte’ BTC.

Het is nu dus mogelijk om in de ruimte te handelen in cryptomunten. Moon!

Altcoins

De gehele top 10 van cryptomunten op basis van marktkapitalisatie kleurt vandaag rood. De grootste verliezers zijn litecoin en bitcoin sv.

Die laatste altcoin zit sowieso in een lastig parket. Het is voor miners niet rendabel om bij te dragen aan het netwerk. Je computerkracht inzetten voor de echte bitcoin levert meer op dan meedoen met een van de gesplitste netwerken.

Cryptotwitter

Op Twitter gebeuren veel leuke dingen in de cryptospace. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

PlanB legt nog eens uit hoe bitcoin reageert op bepaalde evenementen. Zo zien we na een all-time-high vaak een daling in de moeilijkheidsgraad van het vinden van blocks. Er zijn kansen op grote winsten, aldus de twitteraar.

Crypto Michaël is niet optimistisch. Hij wil meer volume voordat we omhoog kunnen kijken. Sowieso moet de $11.000 eerst goed doorbroken worden voordat we eventueel weer positief kunnen worden.

Max Keiser heeft een goed gevoel: hij ziet BTC deze week nog naar $15.000 gaan. Dat gaat lastig worden, want het is al zondag, maar een beetje hopium kan geen kwaad.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...