Bitcoin Update: Prijs rond $9.600, Galaxy S10 ondersteunt stablecoins

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $9.583. Dat is 0.53% hoger dan gisteren. Een kleine stijging dus. Maar blijft de koers rustig?

In onze laatste bitcoin analyse kijken we naar de patronen van het koersverloop. Als $10.000 in de buurt komt dan ligt de weg open naar $10.600. Maar dat is slechts één van de scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Er zijn vandaag geen grote dalers in de top 10. Afgelopen woensdag dook bitcoin onder de $10.000 en de altcoinmarkt reageerde direct. De meeste munten daalde kort daarna ook flink.

Ook nu lijkt de markt het voorbeeld van BTC te volgen: rustig aan doen en geen gekke bewegingen. Maar de geschiedenis leert ons dat het in de wereld van crypto zo weer om kan slaan naar complete gekte.

Samsung

De Samsung Galaxy S10 ondersteund, door de samenwerking met Pundi X, 33 cryptomunten. Daar horen sinds vandaag ook drie extra stabelcoins bij: TrueUSD (TUSD), Maker (MKR) en USD Coin (USDC). Dat meldt U.today.

Met behulp van de XWallet-app van Pundi X kun je munten als bitcoin en ether beheren op je telefoon. Niet de veiligste manier misschien, maar wel een handige.

Bitcoin Journaal

Blijf op de hoogte en volg ons wekelijkse Bitcoin Journaal.

Cryptotwitter

We nemen een kijk je op Twitter. Wat houdt cryptotwitter vandaag bezig?

Het grootste gedeelte van alle bitcoin die ooit zullen bestaan zijn inmiddels al in omloop.

Nick Szabo ziet de 'veiligheid' waar veel investeerders voor kiezen niet echt zitten. Volgens hem betekent dat namelijk gewoon geen short-term volatiliteit. Op dat terrein is goud sterker dan bitcoin. Maar BTC brengt andere dingen.

Het minimaliseren van het nodige vertrouwen bij een geldtransactie en het feit dat het een globaal netwerk is, bijvoorbeeld.

Geef bitcoin de tijd om op te schalen. Notsofast trekt een vergelijking met het oude internet. Dat was vroeger ook traag. We konden in 1994 ook geen duizenden plaatjes van katten bekijken, kijk waar we nu zijn met het internet.

PlanB ziet de teloorgang van de altcoinmarkt als reden voor de prijsbewegingen van bitcoin op het moment. Als dit voorbij is gaan we weer moon, aldus de populaire Nederlanders twitteraar.

Bitcoin miners haalde tezamen al $14 miljard op in 10 jaar tijd. De bitcoin hashrate bereikte vandaag weer een nieuw hoogtepunt. Er is nog nooit zoveel computerkracht geweest dat het netwerk veilig houdt.

Josh Rager wordt pas weer positief over het koersverloop van bitcoin wanneer de $10.100 wordt gebroken.

We sluiten af met iemand die geen fan is van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...