Duitse cryptobank lanceert mobiele app voor Bitcoin bankieren

Bitwala komt met een mobiele app om ‘bitcoin bankieren’ mogelijk te maken. De Duitse start-up rolt de app uit in dertig Europese landen. Met de nieuwe app kun je handelen in bitcoin (BTC) op Android en iOS.

Inwoners van 30 Europese landen, waaronder Nederlanders, kunnen een rekening aanvragen bij de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Directe weg naar bitcoin

Een app voor de handel in cryptomunten is niets nieuws, maar de release van Bitwala bevat iets interessants. Met een bankrekening bij de bank kun je direct de bitcoinmarkt op. Elke klant van de bank kan dus gemakkelijk euro’s omzetten naar bitcoin.

Veel cryptobeurzen gebruiken stablecoins om de handel in traditionele valuta te bewerkstelligen. De handel gebeurt dus vaak zonder ‘echte’ euro of dollars. Deze release zorgt ervoor dat er weer een nieuwe manier is om direct van euro’s naar bitcoin te gaan.

De CTO van Bitwala, Benjamin James, legt het uit: ”Als je eenmaal een account hebt kun je bankzaken regelen: met zowel euro als bitcoin.” De transactiekosten liggen op 1% per transactie.

Bitcoin wallet en handel

De app van Bitwala geeft je toegang tot je eigen bitcoin. ”Gebruikers zijn altijd in bezit van hun eigen private key”, aldus James. Het hebben van je private key is belangrijk, want anders staat jouw bitcoin ergens anders. Dat houdt dus in dat je níet de baas bent over je eigen bitcoin, maar het in handen legt bij in dit geval een bank.

Dat is op zichzelf geen ramp, soms kies je nou eenmaal voor gemak. Zeker als je actief wil handelen op het platform. Maar ook bij vertrouwde banken is het een risico. Mocht er iets gebeuren met jouw bitcoin, ben je het hoogst waarschijnlijk kwijt.

Het is aan te raden dat als je meer weet over het wereldje je bitcoin in eigen beheer te nemen. En niet te stallen bij een andere partij.

Gemak

Het is nog altijd best wel een gedoe om online even wat bitcoin te kopen. Je moet je identificeren, wachten op goedkeuring en het veilig opslaan. Dat is niet voor iedereen gelijk op te pakken.

Je bank weet al wie je bent, dus je gegeven liggen daar al. Dat is één partij minder waar je moet vertellen dat je bitcoin koopt. Nog steeds niet ideaal, maar het is een ‘veilige’ eerste stap.

Banken en bitcoin

Steeds meer banken mengen zich op hun eigen manier ook in de strijd om een plekje in de wereld van BTC en andere cryptomunten.

De ABN Amro heeft zelfs gepoogd een eigen bitcoin wallet te lanceren genaamd Wallie. Maar het bleef voorlopig bij uitproberen.

De Bank of China publiceerde eerder een infographic over bitcoin om burgers uit te leggen wat het is. Terwijl de hoofdeconoom van de Bank of England denkt dat ‘bitcoin contant geld kan vervangen’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...