Britse miljardair ziet crypto beleggingsfonds van $1 miljard wel zitten

De Britse miljardair Brevan Howard is eigenaar van investeringsfonds Elwood Asset Management. Het bedrijf wil een stap in de wereld van bitcoin (BTC) en andere cryptomunten zetten: er ligt een plan voor een beleggingsfonds. Uiteindelijk moet het portfolio van het nieuwe fonds uitgroeien tot eentje met een waarde van $1 miljard.

De Financial Times (FT) meldt dat de vermogensbeheerders bezig is met een platform voor traditionele beleggers die BTC en andere 'streng gecontroleerde' cryptomunten in hun portfolio willen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeringsfonds

De CEO van Elwood Asset Management, Bin Ren, vertelde de FT dat het uitstapje gericht is op het begeleiden van investeerders met hun investeringen. De bedoeling is dat het platform alleen goed gecontroleerde cryptomunten bevat. Dat voorkomt een paar risico's.

Risico's

Het beleggingsfonds moet investeerders dus helpen de juiste keuzes te maken. De exacte details zijn nog niet duidelijk, maar er worden verschillende pakketten aangeboden met verschillende risico niveaus.

Risico's kun je nooit uitsluiten, zeker niet in een jonge en volatiele markt als deze. Tegenover bitcoin weten maar weinig coins goed te presteren dit jaar. Investeerders in dit soort fondsen kijken puur naar de centen, het is nog afwachten welke munten beschikbaar worden op het platform.

Volgens de Financial Times ziet Elwood een gat in de markt: veel crypto beleggingsfondsen bieden niet dezelfde opties als traditionele fondsen.

$1 miljard

Volgens onderzoek van Elwood en het accountantskantoor PwC rekenen fondsen in de cryptospace fors meer servicekosten. Het gemiddelde ligt op een management fee van 1.72% en een prestatiebonus van 23.5%. Terwijl dat bij traditionele fondsen op respectievelijk 1.41% en 16.6% ligt.

Genoeg mogelijkheden om winst te maken als bedrijf. Ren: ''Ik zie dit als een kans om hard te groeien, uiteindelijk kunnen we dan $1 miljard aan assets managen.''

Bitcoin journaal

Check het Bitcoin Journaal van deze week en blijf op de hoogte.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)