AMA over RippleNet, verhuizing van 100+ miljoen Ripple (XRP)

MoneyGram gebruikt XRP van Ripple voor transacties met xRapid

MoneyGram gebruikt het betalingsplatform xRapid om betalingen te doen. Deze software is afkomstig van Ripple. De betalingssoftware maakt gebruik van de cryptomunt XRP.

In juni kondigde het bedrijf achter XRP nog een investering van $50 miljoen in MoneyGram aan. Een nauwe samenwerking lag dus in de lijn der verwachting. MoneyGram is een van de grootste betalingsproviders van de wereld.

XRP en MoneyGram

Een samenwerking met het bedrijf Ripple betekent niet automatisch dat er spraken is van implementatie van de munt XRP. Sterker nog: veel van de technieken die het bedrijf biedt hebben niks met hun eigen munt te maken.

Bij MoneyGram en de implementatie van xRapid ligt dat echter anders. De CEO van MoneyGram, Alex Holmes, vertelt dat tijdens een zogenaamde earnings call dat de techniek sinds vorige week wordt gebruikt. Tijdens zo’n gesprek vertelt het management van een bedrijf over hun visie voor het komende jaar aan bijvoorbeeld investeerders en de media.

Holmes ziet voornamelijk voordelen op het gebied van transactiesnelheden. De bestuurder benadrukt echter ook dat het bedrijf verder kijkt dan alleen Ripple: ‘we kijken naar nieuwe usecase voor crypto en blockchain’.

Dat laatste is natuurlijk ook gewoon PR-praat, maar het geeft aan dat men zich niet bindstaart op Ripple.

Ripple en bitcoin

Waar bitcoin een middel is om te werken naar een nieuwe financiële wereld, is het bedrijf Ripple en hun munt XRP vooral bezig met een positie binnen het al bestaande systeem.

Daarmee staan XRP en bitcoin lijnrecht tegenover elkaar. Maar dat betekent volgens de CEO van Ripple niet dat de kampen een hekel aan elkaar moeten hebben. Hij bezit zelf namelijk ook gewoon bitcoin. 

MoneyGram is niet de eerste financiële dienstverlener die de technieken van Ripple uitprobeert. Een paar voorbeeldjes van Ripple en hun samenwerkingen vind je hieronder:

Mis niks meer!
Invalid email address