Nieuws » Cryptobeurs Poloniex splitst af van Circle, Amerikanen buitengesloten

Cryptobeurs Poloniex splitst af van Circle, Amerikanen buitengesloten

Poloniex is een van de oude rotten uit het cryptovak. De exchange is een product dat (deels) door Circle is ontwikkeld. In februari 2018 nam het de beurs voor $400 miljoen over.

Binnenkort gaat Poloniex echter verder als onafhankelijke partij. Het bedrijf met de nieuwe naam Polo Digital Assets krijgt hiervoor steun van een grote investeringsgroep.

Poloniex en Circle

Deze opsplitsing is nodig om te kunnen blijven focussen op de wensen van de cryptohandelaren uit de hele wereld. Ze willen nieuwe features, cryptomunten en andere diensten blijven aanbieden. Het eerste cadeautje dat de traders krijgen is een 0% fee op de spotmarkt.

Deze actie gaat in op 21 oktober en is geldig tot het einde van het jaar. Hierop zullen enkele nieuwe modellen volgen waarvan handelaren kunnen profiteren.

Er is een meerjarenplan gemaakt om de meer dan $100 miljoen opgehaalde fondsen in te zetten om Poloniex verder te ontwikkelen. Er gaan verhalen dat Justin Sun, de man achter TRON, achter deze investering zit. Sun heeft dit gerucht echter nog niet bevestigd.

Ondanks dat de beurs al lange tijd bestaat, zien ze dat de markt van cryptocurrencies nog steeds in haar kinderschoenen staat. Er is nog heel veel winst te behalen.

Een andere reden voor de splitsing die genoemd wordt, is het feit dat de internationale concurrentie moordend is. Dat, in combinatie met de Amerikaanse roots van het bedrijf, zorgde er voor dat ze niet optimaal konden opschalen.

Amerikaanse handel

Voor Amerikaanse cryptofanaten is deze spin out minder goed nieuws. De activiteiten van Circle in Amerika zullen langzaam aan worden afgebouwd. Vandaag kunnen Amerikanen geen nieuw account meer aanmaken.

Vanaf 1 november dit jaar mogen de Amerikaanse burgers ook geen trades meer plaatsen. Vanaf dat moment kun je de assets nog tot en met 15 december naar andere handelsplatformen verplaatsen.

Circle en Poloniex gaan nu dus twee verschillende kanten op. In een blogpost is meer te lezen over de plannen van het bedrijf. De focus zal gaan liggen op de diensten rondom de USDC stablecoin.

Bron: Medium

Mis niks meer!
Invalid email address