Deze twee Amerikaanse congresleden zijn positief over Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is onderwerp van gesprek in allerlei kringen. Van de Tweede Kamer, de president van de Europese Centrale bank tot aan het twitteraccount van Donald Trump, overal is bitcoin de afgelopen jaren wel eventjes voorbij gekomen.

Waar Trump bitcoin ‘geen geld’ noemde, denkt niet elke Amerikaase politicus er zo over. Er zijn er zelfs een paar die herhaaldelijk hun fascinatie uitspreken voor bitcoin en de prestatie van Satoshi Nakamoto.

Congres

Patrick McHenry is een van de congresleden. Via Twitter doet hij een oproep: regelmakers moeten ontwikkelingen faciliteren. McHenry noemde bitcoin eerder een niet te stoppen netwerk.

Hij vindt bitcoin een belangrijk project en hoopt dat Amerika er alles aan doet om in deze opkomende en nieuwe wereld een belangrijke rol te spelen.

Warren Davidson is het andere congreslid die openlijk bitcoin steunt. Davidson is van mening dat Amerika de potentie van deze techniek moet gaan benutten. Hij wil een duidelijk Amerikaans framework.

Davidson deelde eerder nog een sneer uit naar Facebook en hun eigen cryptomunt: volgens de politicus kan het social mediaplatform beter bitcoin implementeren.

Waar veel andere politici vooral Facebook tegen willen houden om het huidige geldsysteem zo te houden, lijkt Davidson met deze suggestie op een echter bitcoiner.

Bitcoin in Amerika

Langzaam maar zeker worden er bepaalde regels opgesteld en wordt het voor Amerikaanse regelgevers duidelijker hoe zij bitcoin moeten inschatten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is duidelijk: bitcoin is géén effect. Dat betekent dat bitcoin volgens de wet niet onder dezelfde noemer valt als bijvoorbeeld aandelen.

Tot slot: een video van de Amerikaanse senator Michael Dean Crapo. Hij ziet in dat het bijna onmogelijk is om BTC uit je land te weren, zelfs als het verboden is.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!