huobi smartphone VS cryptobeurs
Nieuws » Huobi bevriest Amerikaanse accounts, Binance US volume zakt in

Huobi bevriest Amerikaanse accounts, Binance US volume zakt in

Huobi bedient per 13 november geen klanten meer uit de VS, zo maakt de cryptobeurs in een bericht bekend. Dat betekent dat accounts van deze klanten per 13 november bevroren zijn. Geadviseerd is om de cryptovaluta over te hevelen naar HBUS, de Amerikaanse partner van Huobi.

Huobi

De beslissing komt niet uit de lucht vallen. Het is bekend dat Amerikaanse autoriteiten de druk opvoeren bij internationale crypto exchanges met klanten uit de VS. Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar het reilen en zeilen van BitMEX door toezichthouder CFTC. Hamvraag is: heeft BitMEX klanten uit Noord-Amerika zonder licentie bediend?

Daarmee loopt de crypto exchange kans op sancties vanuit de Amerikaanse overheid, iets wat andere exchanges willen voorkomen. Huobi geeft ook openlijk toe dat ze niet voldoen aan Amerikaanse wet – en regelgeving. Daarom adviseert het bedrijf ook klanten om hun cryptovaluta te verplaatsen naar een account van HBUS.

‘We hebben in onze voorwaarden laten opnemen dat klanten uit de VS géén gebruik (meer) kunnen maken van ons platform’

HBUS is op te vatten als de Amerikaanse ‘vestiging’ van Huobi, opererend vanuit San Francisco en tijdens de cryptowinter van 2018 in het leven geroepen.

Huobi belooft dat gebruikers hulp krijgen van de klantenservice om de crypto over te hevelen. De fondsen zijn te om te zetten en te ontvangen in bitcoin (BTC) of in Tether (USDT). Concreet betekent het dat klanten hun verliesgevende altcoins (afgemeten naar BTC, red.) noodgedwongen in bitcoin moeten omzetten.

Binance US

In september heeft Binance onder druk van de Amerikaanse autoriteiten een aparte beurs geopend. Zo zijn klanten uit Amerika geweerd van Binance.com.

Voor deze strategische stap was samenwerking met een Amerikaanse partner nodig, BAM Trading Services.

Deze is namelijk wél geregistreerd bij de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), dat onder de hoede van het ministerie van Financiën valt.

Vandaag maakt The Block Crypto na onderzoek ook bekend dat het volume bij Binance US an het inzakken is. Met de lancering maakt de exchange bekend geen commissies te vragen.

Die actie is opgehouden en dat heeft direct een nadelig effect op het handelsvolume, zo blijkt uit het onderzoek.

Mis niks meer!
Invalid email address