Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we in de huidige downtrend?

Een korte koersupdate op kerstavond. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke prijsbewegingen van bitcoin (BTC)?

Bitcoin weekgrafiek

Op de BLX chart zien wij hoe mooi Bitcoin momenteel support houdt op de trendlijn sinds het begin van 2019. Wij zijn er even doorheen gegaan, maar er was geen candle close onder de trendlijn. En dat is positief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De trendlijn is nog net even anders te plaatsen waardoor er meer ruimte lijkt maar wij houden deze lijn aan. De 100MA ligt nu op moment van schrijven op $7/216$op de BLX chart en komt heel mooi samen met de trendlijn die als support dient.

Behouden wij support en volgen wij deze trend, dan zal is dit positief voor aankomende weken. De eerste target is $7.800.

Zakken we erdoor dan komen we support levels rond $6.100 en $5.400 tegen. Met een uiteindelijke target in de range van $5.060, dit betreft de 200MA.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we in de huidige downtrend?

Daggrafiek

Over de dag grafiek kunnen we kort zijn. We zijn wederom afgewezen en het belangrijke level van $7.800 hebben we niet kunnen doorbreken & behouden. Belangrijke support levels moeten wij nu gaan vast houden.

Er moet een duidelijke higher low worden gemaakt om de downtrend op dit timeframe te doorbreken.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we in de huidige downtrend?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek lijken we een inverted head and shoulders te vormen. De prijs zou in deze dan tussen $6.900 en $6.500 mogen vallen. Dit bullish patroon zal in de meeste gevallen naar boven uitbreken.

Het doorbreken en/of retesten van de bovenkant van de neckline geeft conformatie. Dat is de $7.800 grens die wij zo graag doorbroken zien worden voor een mogelijk trend reversal.

Zo ver is het echter nog niet, we zitten dus nog altijd in een downtrend.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we in de huidige downtrend?

Wat gaat bitcoin doen?

Voor nu houden wij nog support boven $7.200 en is het afwachten wat Bitcoin gaat doen. Een mogelijk inverted head and shoulders ligt op de loer en wij wachten met gezonde spanning af wat er zo aan het einde van het jaar gaat gebeuren.

Margin Traders NL

Onze trades zijn in winst gesloten en wij gaan de kerstdagen vieren. Wij van Margin traders willen jullie alle fijne feestdagen wensen en alvast al het geluk met traden in het nieuwe jaar.
Over Margin Traders NL

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Het team van Margin Traders NL bespreekt dagelijks de Crypto en Forexcharts met haar leden alsmede nieuwe en lopende trades. Check het gratis Telegramkanaal hier.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...