Bitcoin futures beurs Bakkt krijgt met Mike Blandina nieuwe ceo

Bitcoin futures beurs Bakkt krijgt met Mike Blandina een nieuwe ceo, zo maakt het dochterbedrijf van de Intercontinental Exchange vandaag bekend.

Bitcoin beurs krijgt nieuwe CEO

Blandina was eerder chief product officer en hij gaat per 20 december Kelly Loeffler vervangen. Zij is binnen de Republikeinse Partij benoemd tot senator voor de staat Georgia.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adam White, de huidige chief operating officer, wordt gepromoveerd naar algemeen directeur.

Blandina werkt sinds april dit jaar bij Bakkt en werkte eerder bij PayPal en Google. Zo was hij director of engineering bij het Google Wallet project.

White, die geldt als één van de eerste Coinbase medewerkers, werkt nu ruim één jaar bij Bakkt.

Futures uitgekeerd in BTC

Bakkt is het eerste bedrijf dat met bitcoin-settled futures op de markt kwam. Ook meer ErisX en CME, in januari 2020, volgen het voorbeeld.

Een future is te omschrijven als een financieel contract tussen twee partijen: de handelspartij en de beurs. Beide partijen komen o.a. overeen: het tijdstip en de hoeveelheid van in dit geval bitcoin tegen een bepaalde prijs in de toekomst.

Net zoals met een put en calloptie kun je met een futures speculeren op de toekomstige BTC prijs. Veelal professionele handelaren zijn hier bekend mee, voor een retail-beleggers is een derivaat risicovol.

Na een voorzichtige start na de lancering in september, krijgt Bakkt als beurs steeds meer volume.

Begin december bracht Bakkt op één dag bitcoin opties en cash-settled futures via ICE Singapore naar de markt. Kortom, letterlijk steeds meer opties voor handelaren om met bitcoin te speculeren.

Een belangrijke klant voor het opslaan en bewaren van bitcoin is hedgefonds Galaxy Digital van Mike Novogratz. In 2020 staat daarnaast nog een bitcoin app gepland, om bij Starbucks af te rekenen met BTC.

Loeffler

Brian Kemp, gouverneur van de Amerikaanse staat Georgia, heeft Loeffler begin december voorgedragen voor een zetel in de Amerikaanse Senaat.

Zij is de tweede vrouw die de staat Georgia in de Senaat vertegenwoordigt. Loeffler mag in die positie ook optreden als financier van de activiteiten van de Grand Old Party (GOP), een andere naam voor de Republikeinen.

Zij is de echtgenote van Jeff Sprecher, eigenaar van de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange en Bakkt.

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...