bitcoin-politie

Update – Hechtenis ethereum (ETH) developer Virgil Griffith tijdelijk opgeheven

Update – De hechtenis van Ethereum developer Virgil Griffith is tijdelijk geschorst, afwachtend op zijn gerechtelijke proces. Dat maakt zijn advocaat Brian Klein op Twitter bekend.

Klein zegt uit te kijken naar het proces, ‘zodat het volledige verhaal naar buiten komt’.

De afgelopen dagen hebben diverse developers vanuit de ethereum community hun steun voor Griffith uitgesproken, waaronder ook Vitalik Buterin.

Klein heeft eerder onder meer Charlie Shrem verdedigd, zo meldt The Block Crypto. Net zoals Block.One die uiteindelijk een schikking van $24 miljoen trof met toezichthouder Securities & Exchange Commission.

Opgepakt

De Amerikaanse autoriteiten hebben Virgil Griffith opgepakt nadat hij Noord-Korea een bezoek had gebracht. Griffith is als softwareontwikkelaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van Ethereum.

De developer ging naar Noord-Korea om uit te leggen hoe zij cryptovaluta als bitcoin en ether kunnen gebruiken om ‘sancties te vermijden.’ Deze actie schoot de autoriteiten in de Verenigde Staten in het verkeerde keelgat en zij besloten hem op te pakken.

bitcoin meester

20 jaar cel

De Amerikaanse autoriteiten maakte op 29 november bekend hoe en waarom zij Griffith hebben opgepakt. Kort na aankomst op Los Angeles International Airport wachtte een team de ontwikkelaar op.

Hij wordt aangeklaagd wegens een poging om de International Emergency Economic Powers act te schenden. Noord-Korea is één van de landen die bij Amerika op een zwarte lijst staan. Het is niet de bedoeling dat mensen dat land instructies geeft om de sancties van Amerika te omzeilen.

Griffith hangt 20 jaar cel boven het hoofd.

Informatie

De Amerikaanse officier van justitie Geoffrey S. Berman ligt de aanklacht toe: ”Virgil Griffith wordt er van verdacht belangrijke technische informatie met Noord-Korea te delen. Wetende dat deze informatie gebruikt kan worden om Noord-Korea te helpen geld wit te wassen en sancties te omzeilen.”

Door deze acties zou Griffith de autoriteit en de sancties van Amerika in gevaar brengen. Terwijl Amerika juist maximale druk uit wil oefenen op de Koreaanse dictatuur.

De eerder genoemde International Emergency Economic Powers act betekent dat Amerikanen geen goederen of services mogen leveren aan bijvoorbeeld Noord-Korea. Dat geldt ook voor technologie delen met het land. Wil je dat wel? Dan heb je een special licentie nodig.  

Crypto kopen voor een voordelige prijs? Ga naar Bitcoin Meester!

Hackers

Amerika is druk in de weer met bitcoin en Noord-Korea, het land zou middels hackers al $2 miljard hebben opgehaald om hun kernprogramma te betalen.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address