Transfernieuws: manager Binance Europe vertrekt naar leenplatform Crypto.com

Mariana Gospodinova, head of operations voor Binance Europa, heeft deze cryptobeurs verlaten. Ze is per januari 2020 werkzaam bij Crypto.com, zo kondigt het leenplatform uit HongKong vandaag aan.

Van Binance naar Crypto.com

Op basis van haar Linkedin-profiel is op te maken dat Gospodinova sinds augustus 2018 bij Binance in Malta werkt. Daarvoor was ze werkzaam in de betaalindustrie bij Europese bedrijven zoals Skrill (nu Paysafe) en SysPay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto.com (eerder bekend als Monaco) wil haar activiteiten in Europa uitbreiden, zo laat medeoprichter en CEO Kris Marszalek weten.

Doel: meer adoptie van crypto als spaar – en betaalmiddel. Volgens Gospodinova kan de onderneming haar ervaring goed gebruiken om snel te groeien in Europa.

Het is onduidelijk of Binance al vervanging heeft gevonden, blijkt uit navraag van The Block.

Interview Crypto.com

Crypto.com biedt onder meer een crypto betaalpas aan. We spraken de CEO medio 2018 over zijn plannen met zijn start-up, inmiddels scale-up.

Lees meer over:
BinanceCrypto.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...