Rusland wil $450 miljoen investeren in blockchain, niet Bitcoin (BTC)?

Rusland wil fors investeren in hun blockchain industrie. Tot aan 2024 wil het land zo’n $450 miljoen aan Russische roebels stoppen in de ontwikkeling van verschillende applicaties.

Bitcoin (BTC) komt (officieel) niet voor op de nieuwe weg die de Russen in willen slaan. Een logisch gevolg van het simpele feit dat bitcoin niet van Rusland is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit wil overigens niet zeggen dat er bij Rusland niemand is die voor de staat bitcoin inslaat, maar dat zijn vooralsnog alleen geruchten.

Besparen

Dit miljoenen fonds moet de Russische staat op termijn helpen om kosten te besparen. Ze kijken naar supply chain management, de huizensector maar ook andere industrieën volgens Kommersant.

Men wil bepaalde processen automatiseren en denkt daarmee in de vorm van blockchain technologie een goede optie te hebben gevonden. Blockchain is een verzamelnaam geworden voor allerlei systemen, deze hebben niets met bijvoorbeeld het netwerk van bitcoin te maken.

Investeren

Eerder werd gesproken over bedragen die wel twee keer zo hoog waren om tot aan 2024 te investeren. Het lijkt erop dat het grootste enthousiasme een beetje is gaan liggen.

Door bepaalde processen te automatiseren hoopt de Russische overheid zo’n $17.5 miljard te besparen. De vraag is alleen: is ‘blockchain’ daar geschikt voor?

Rusland en bitcoin

De Russische ombudsman Dmity Marinichev zei ooit zo’n 20% van de bitcoin mining markt te willen pakken. Dat wordt nog een hele klus, want het netwerk groeit gestaag en het wordt steeds moeilijker om zo’n groot marktaandeel te pakken.

Er wordt dus wel, zo nu en dan, via omwegen gepraat over bitcoin. Voorlopig lijkt er echter geen spraken van een officieel plan.

Direct tegen Rusland aan ligt Wit-Rusland. De president Aleksandr Loekasjenko zei vorig jaar te kijken naar manieren om een mega datacenter in te richten om bitcoin te minen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)