Goedemorgen Bitcoin: Terroristen slim met BTC, Bitcoin minen is geen energieverspilling

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $6,614.62.  Dat is 4.75% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0151 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $121,048,782,933.94 met een circulatie van 18,300,187 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

‘Terroristen worden steeds handiger met Bitcoin (BTC)’

Chainalysis analyseert blockchains. De boekhouding van BTC is openbaar, maar er is ontzettend veel data. De analisten proberen bepaalde verbanden te leggen en geldstromen te onderzoeken.

Tijdens hun zoektochten kwamen de analisten Izz ad-Din al-Qassam Brigades (AQB) op het spoor. Dat is de militaire vleugel van Hamas.

AQB maakt gebruik van bitcoin. Via een website kunnen donateurs elke keer een nieuw bitcoin adres genereren om hun donaties naar toe te sturen. De mensen achter de website geven ook tips over hoe je de donatie zo anoniem mogelijk kunt doen.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Bitcoin en Proof of Work

Is het minen van Bitcoin energieverspilling of is dit juist de spil van het decentrale protocol waardoor het beter is dan andere mechanismen?

Samson Mow geeft in een interview een antwoord op het argument van de ‘eeuwig durende energie voorziening’ van Bitcoin. Zo van: ‘als je de energie weghaalt verspil je dit niet’. Maar deze energie is juist wat zorgt voor de beveiliging van het protocol.

Ter illustratie komt hij met een voorbeeld: bedenk je dat je een pan met water hebt en je doet daar een klompje goud in. Als je het water dan kookt, kost dat energie. Maar tegelijkertijd beschermt dit ook tegen mensen die het goud uit de pan willen pakken.

Dat is eigenlijk waar het met Proof of Work op neerkomt. Je voegt energie toe aan de situatie om deze te beschermen.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!
bitcoin meester

Efficiënte Markt Hypothese

Het Stock-to-Flow model heeft veel aandacht gekregen. Maar is het gevolg van de halving door de bekendheid van dit model niet ingeprijsd? PlanB komt met een vervolg: een antwoord op de Efficiente Markt Hypothese.

De conclusie die PlanB trekt is dat de bitcoin markt redelijk efficiënt is en de S2F in prijst. Echter worden risico’s nog enorm overschat. Daarom gebruikt hij het S2F boven het klassieke risk-return model om prijs van Bitcoin te voorspellen.

So I assume EMH and would definitely pick up that bitcoin!

Bitcoin zit dus nog niet aan de top, als het aan deze theorie ligt. Is de ~$90.000 uit het S2F haalbaar? Volgens PlanB blijft Bitcoin enorm interessant als investering.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!