Dit voorstel moet Bitcoin (BTC) makkelijker maken in gebruik

Bitcoin (BTC) is als open-source protocol altijd in beweging. Er worden regelmatig nieuwe voorstellen gedaan om het protocol te updaten. Easypaysy is een van die voorstellen. Het doel van de code: bitcoin adressen moeten makkelijker gebruikt kunnen worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoiner Jimmy Song legde op de conferentie Advancing Bitcoin uit wat Easypaysy voor bitcoin kan doen, dat meldt Decrypt. Song is actief al jaren actief als developer, leraar en spreker in de bitcoin community.

Bitcoin en Easypaysy

Laten we beginnen bij de start van Easypaysy: de whitepaper van José Femeniás Cañuelo. Deze werd gedeeld via de bitcoin mailing list.

Bitcoin adressen zijn ingewikkelde series van alfanumerieke karakters. Alle letters van het alfabet en 0 tot en met 9 worden gebruikt voor adressen. Deze zijn niet makkelijk te gebruiken volgens Song.

Er wordt nu vaak gebruikgemaakt van een QR-code om dit ‘probleem’ te omzeilen, maar het is toch weer een extra handeling. Song zegt dat we dit met Easypaysy een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Andere aanpak

”We kunnen de locatie van de transactie gebruiken binnen de blockchain, dat maakt dingen een stuk makkelijker”, aldus de spreker.

Het idee is als volgt: elke bitcoin transactie heeft een unieke locatie. Deze is makkelijker te gebruiken wanneer je wil verwijzen naar een adres.

Song: ”Het komt neer op de blockhoogte en het transactienummer. Elk block bevat een lijst van transacties.” Met Easypaysy wordt het mogelijk om met de data van de ‘locatie’ van de transactie de boekhouding van het netwerk gemakkelijker te doen.

Het is dan een kwestie van de blockhoogte en het transactienummer uitlezen, in plaats van de langere bitcoin adressen. Het klinkt ook makkelijker dan bijvoorbeeld 38mrG1jFWFVkGnTyf9hq1uKujwT7rppWoG, een bitcoin adres.

Meer interesse in Easypaysy? Lees dan dit artikel: Bitcoin versimpeld: accounts op de blockchain met Easypaysy

Voor- en nadelen

Deze nieuwe oplossing heeft, zoals altijd, ook nadelen. Song meldt dat Easypaysy transacties groter zullen zijn en dan dus meer ruimte opnemen op het netwerk.

En laat ruimte op het netwerk nu net een belangrijk onderwerp van gesprek zijn. Grotere transacties betekenen simpelweg dat er minder transacties kunnen worden verwerkt binnen een bepaald tijd.

Ook zou er nog minder spraken zijn van privacy met Easypaysy transacties.

Lees ook: Bitcoin (BTC) behaalt mijlpaal: 500 miljoen transacties!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...