Bitcoin (BTC) derivaten: $13 miljoen aan open contracten bij Bakkt, $10.000 future bij CME

De openstaande bitcoin (BTC) futures staan ook bij Bakkt op recordhoogte, zo blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Skew.

Bij de dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE) staat een totaal aan $13 miljoen aan futures open.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin futures

Bakkt richt zich met hun financiële producten op grotere beleggers. De zogenaamde institutionele beleggers moeten het platform van ICE kiezen om zichzelf bloot te stellen aan de prijsbewegingen van bitcoin.

De twee grootste derivatenbeurzen voor bitcoin zijn BitMEX en OKEx. Zij kennen veel grotere volumes dan Bakkt, dat komt met name doordat er ook een grote groep retail beleggers is die interesse heeft in deze producten.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de ‘open interest’ hoger is dan ooit. Open interest verwijst naar het totale aantal uitstaande derivatencontracten die niet zijn afgewikkeld.

Kortom: er staan meer contracten klaar dan ooit die nog moeten worden gesloten.

Bitcoin (BTC) derivaten: $13 miljoen aan open contracten bij Bakkt, $10.000 future bij CME

Interesse

De interesse in bitcoin futures komt vanuit verschillende groepen. Je hebt bitcoin miners, die bijvoorbeeld zichzelf willen beschermen tegen eventuele prijsdalingen. Met behulp van futures kun je namelijk ook geld verdienen wanneer bitcoin daalt.

Daarnaast heb je tal van andere handelaren die hun kans zien door te speculeren op de toekomstig bitcoin prijs.

Een record bedrag aan open interest toont aan dat op dit moment de interesse voor bitcoin futures groeit. Dit heeft in de kern overigens weinig met bitcoin zelf te maken, het zijn producten om te speculeren op de spotprijs van BTC.

Bitcoin future voor $10.000

Eerder vandaag tikte de future prijs op een ander derivatenplatform, van CME Group, al de magische grens van $10.000 aan. We zijn daar (nog) niet, maar sommige van de handelaren in deze derivaten hebben er wel vertrouwen in.

De huidige spotprijs ligt een stuk lager, rond $9.750. Het is geen garantie of indicatie voor verdere stijgingen, maar er zijn waaghalzen die nu hun geld inzetten op een prijs van $10.000.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Bitcoin (BTC) derivaten: $13 miljoen aan open contracten bij Bakkt, $10.000 future bij CME

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.