Goedemorgen Bitcoin: Coronavirus dwingt enkele Chinese miners tijdelijk te stoppen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Coronavirus verplicht enkele Chinese Bitcoin (BTC) miners tijdelijk te stoppen

Er wordt wel eens gezegd dat bitcoin (BTC) zich nergens wat van aan trekt en gewoon zijn eigen weg gaat. In zekere zin is dat zo, maar toch kan het ecosysteem rondom bitcoin flink worden beïnvloed.

Daar zijn de maatregelen in China tegen het coronavirus een goed voorbeeld van. Om de paniek en het virus een halt toe te roepen besloot de regering verschillende steden compleet af te sluiten.

Miljoenen mensen in verschillende Chinese steden mogen niet meer hun stad uit. Dat zorgt voor problemen op allerlei gebieden. Allereerst is het natuurlijk voor iedereen die er mee te maken heeft ontzettend naar en een gevaarlijke situatie.

Een gevolg van het afsluiten van steden is dat het op verschillende manieren impact heeft op de economie. Mensen gaan niet meer naar hun werk, waardoor dingen stil vallen.

Volgens de CEO van BTC.top Jiang Zhuoer werd hij gedwongen om zijn mining apperatuur af te sluiten in een van zijn datacentra. Hem is verteld dat hij niet meer naar zijn werk mag. Zhouer zegt zelf dat zijn personeel niet is gestopt met werken en dat zij nooit het quarantainegebied hebben verlaten.

Ook Bitmain, MicroBT en Canaan Creative zijn Chinese bitcoinbedrijven. Zij leveren mining hardware en moeten noodgedwongen een deel van hun services tijdelijk stopzetten.

Chinese fabrikanten van bitcoin mining apparatuur lopen vertraging op vanwege de gevolgen van het Coronavirus. Hun producten komen minstens één week later aan bij hun klanten, zo melden MicroBT, Bitmain en Canaan, producenten van ASIC-chips.

[the_ad id="52121"]

Aantal bitcoin (BTC) automaten wereldwijd door 6.700-grens, Amerika marktleider

Het aantal bitcoin (BTC) pinautomaten is wereldwijd gegroeid naar 6.709. Amerika spant met ruim 4.500 ATM’s de kroon.

Een van de bedrijven die in de VS aan de weg timmert is Bitcoin Depot. Ze beheren en exploiteren nu vijfhonderd machines verspreid over Amerika.

Het totaal aantal bitcoin ATM’s is afgelopen juni de grens van vijfduizend gepasseerd. Inmiddels is dat cijfer opgelopen naar 6.709, uitgaande van Coin ATM Rader. Ruim 4.500 stuks staan daarvan in de VS.

De eerste ATM stamt uit 2013 en staat in Vancouver, Canada.

Goedemorgen Bitcoin: Coronavirus dwingt enkele Chinese miners tijdelijk te stoppen
[the_ad id="52122"]

Brits bedrijf laat artificial intelligence eerste Bitcoin aankoop doen

De handel in bitcoin (BTC) is een hele interessante markt voor speculanten die dagelijks grote bewegingen zoeken. Veel van de handel die je ziet op traditionele markten, maar ook in de wereld van bitcoin, wordt gedaan door handelssoftware.

Je hebt trading bots, kleine lokale scriptjes, hele bedrijven die hun geld verdienen met behulp van bepaalde tools. De bitcoin spotprijs wordt hierdoor mede bepaalt.

Er zitten natuurlijk ook altijd partijen achter deze software. Handelssoftware is big business.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.