Bakkt presenteert nieuw betalingssysteem voor Starbucks, laat Bitcoin (BTC) links liggen

Bakkt, het belangrijke ‘digital asset platform’ maakt het nog gemakkelijker om een dubbele espresso te betalen. De gebruikers van de mobiele apps van Starbucks krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun drankjes te betalen met ‘Bakkt Cash’. Het lijkt daarmee (helaas) Bitcoin niet in ogenschouw te nemen.

Bakkt Cash

De Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van de aanbieder van Bitcoin derivaten, had in augustus 2018 al verklaard dat de koffiegigant naar retailtoepassingen voor cryptobetalingen keek. Er lijkt nu eindelijk een volgende stap gezet te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag kondigde Adam White, de president van Bakkt, de nieuwe betalingsintegratie met Starbucks aan:

Bakkt wordt ook wel gezien als een van de meest veelbelovende crypto initiatieven. Onlangs haalden ze nog $300 miljoen op in een financieringsronde. Door deze fondsen konden ze verder met de ontwikkeling van diensten rondom digitale activa.

De bedrijven die in de marktplaats zijn grotendeels dezelfde als tijdens de Series A ronde: de Intercontinental Exchange, M12 (investeringsfonds Microsoft), PayU, Boston Consulting Group, Goldfinch Partners, CMT Digital en Pantera Capital.

De fondsen komen op het moment dat zowel de crypto- als de aandelenmarkten in zwaar weer verkeren. Vanuit de hele wereld zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.

Mobiele app

ICE had eerder gezegd dat ze van plan waren het opgehaalde kapitaal te gebruiken om software te kopen voor de ontwikkeling van de app.

Hoewel het gebruik van Bakkt Cash uiteindelijk beschikbaar zou kunnen zijn voor alle gebruikers van de mobiele app, benadrukte White wel dat klanten zich moesten aanmelden voor het Early Access Program. Pas daarna kan met profiteren van de nieuwe betalingsintegratie.

Volgens bronnen van Cointelegraph, is de betalingsoptie voorlopig alleen in beperkte bèta beschikbaar.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Voor onze klanten voeren we momenteel een ‘limited test’ uit met de Bakkt-betaalmethode. De klanten kunnen Bakkt wel zien als optie, maar de test is dan niet voor ze beschikbaar. ”[/penci_blockquote]

Bitcoin

Het blijkt dus te gaan om de Bakkt Cash valuta. Even was er hoop dat Bakkt zich hield aan Bitcoin. Het derivaten platform is namelijk helemaal toegespitst op deze grootste cryptomunt. Zij waren zefs het eerste platform waarbij je Futures gesettled konden worden in BTC.

Zoals Adam White aangeeft is het voordeel van de Bakkt Cash dat ze goedkopere betalingen kunnen aanbieden dan de reguliere betalingsverwerkers kunnen.

Het modewoord voor het bedrijf is nu ‘digitale assets’, dus dat betekent ook andere typen cryptovaluta zoals in-game tokens.