Goedemorgen Bitcoin: binnenkort betalen met bitcoin via Google Pay

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) en belastingaangifte 2019: alle tips & tricks op een rij

Vanaf 1 maart 2020 is het weer mogelijk om je belastingaangifte over het kalenderjaar 2019 te doen. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden. Want hoe moet je je vermogen in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta opgeven bij de fiscus?

Voor de aangifte van 2019 gaat de Belastingdienst uit van de waarde van je vermogen op de peildatum 1 januari 2019. Via de website van Coinmarketcap is terug te zien welke waarde je bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta op die datum had.

En voor de belastingaangifte van 2020 geldt dus de datum 1/1/2020 00:00! Maak alvast een screenshot van je portfolio voor je aangifte 2020 in april 2021.

[the_ad id="52121"]

Hup Bitcoin – Ruben Waterman (Get Bittr): ‘Bitcoin is dé manier om welvaart op te slaan’

In de Hup Bitcoin podcast is deze keer Ruben Waterman, oprichter en CEO van Get Bittr te gast. Het bedrijf biedt een laagdrempelige dienst om eenvoudig bitcoin (BTC) te sparen.

Waterman licht zijn plannen toe voor het komende jaar, zoals beetjes bitcoin sparen via het Lightning Network. En hoe ervaart hij het Nederlandse beleid om cryptobedrijven strenger te reguleren dan Europa voorschrijft?

Het concept van Get Bittr uit het Zeeuwse Oostburg sluit aan bij een handelsstrategie van Dollar Cost Average.

Je belegt periodiek (dag, week, maand) een vast bedrag in bitcoin en laat de koersschommelingen voor wat ze zijn. Bittr koopt de bitcoin voor je aan en stuurt het automatisch naar je bitcoin wallet.

Direct luisteren?

[the_ad id="52122"]

55 miljoen gebruikers Google Pay over op bitcoin? Coinbase koppelt pinpas

In potentie kunnen 55 miljoen Google Pay gebruikers aan de kassa gaan afrekenen met bitcoin (BTC). Dat maakt crypto exchange Coinbase bekend vandaag. Haar Coinbase Card, een fysieke pinpas, is namelijk gekoppeld aan Google Pay. Maar zijn het wel échte bitcoin transacties?

Hoe gaat dat in zijn werk? Je kunt de Coinbase app voor Android downloaden en dan - via je Coinbase account - de Coinbase Card aanvragen. Binnen de mobiele app kun je Google Pay als betaaloptie toevoegen.

Dat betekent dat je je bitcoin kunt gebruiken om (online) aankopen te doen. Hiermee wil de beurs uit San Francisco de adoptie van cryptovaluta vergroten. Google Pay heeft wereldwijd 55 miljoen maandelijkse (terugkerende) gebruikers.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...