Bitcoin developer gesteund door onbekende start-up CardCoins

De relatief onbekende start-up CardCoins gaat samen met fintechfirma Payvant een bitcoin (BTC) developer voor één jaar sponsoren. Het is daarmee één van de kleinste bedrijven die het bitcoin ecosysteem ondersteunen, zo meldt Coindesk.

Bitcoin Core

Bitcoin Core is zoals de naam al zegt de ‘kern’ van de bitcoin technologie. Enkele duizenden ontwikkelaars werken onafhankelijk of in dienst aan de verdere ontwikkeling van het bitcoin netwerk. Zo heeft de Github bitcoin community naar verluidt 2.800 actieve leden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Denk aan projecten zoals Taproot en Schnorr, wat officieel Bitcoin Improvement Proposals zijn. Verbeteringen aan het bitcoin protocol.

Uit onderzoek van cryptobeurs BitMEX Research blijkt dat er ongeveer 15 bedrijven in 2020 het bitcoin ecosysteem ondersteunen. In het onderstaande overzicht staan namen zoals Square Crypto, Blockstream en Bitfinex.

Bitcoin developer gesteund door onbekende start-up CardCoins

Wat doet CardCoins?

CardCoins uit het cryptovriendelijke Wyoming zet cadeauvouchers van webshops om in bitcoin. Ze hebben daar inmiddels ‘ruim 10.000 unieke gebruikers’ mee bereikt.

Dat een kleine partij een bitcoin dev sponsort, is vrij ongewoon. Het zijn doorgaans kapitaalkrachtige exchanges zoals BitMEX, Bitfinex, OKCoin en Xapo die het voortouw nemen namens het bedrijfsleven.

Niettemin ondersteunt non-profitorganisatie Chaincode Labs maar liefst zeven bitcoin devs, zo vertelt Adam Jonas, head of special projects. Het was voor Cardcoins dan ook een hele klus om een ‘vrije, getalenteerde ontwikkelaar te vinden’.

Samen met fintechbedrijf Payvant bieden ze ontwikkelaar Hennadii Stepanov, bekend als Hebasto, een sponsorship van één jaar aan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Woordvoerder CardCoins”]‘De bitcoin developers doen veel van het belangrijke werk. Als succesvol bedrijf in het ecosysteem kun je daar niet aan voorbij gaan’. [/penci_blockquote]

Een van de groeimarkten zijn opkomende markten, waar inwoners zoeken naar een asset als store of value en censuurvrij geld. In principe kan iedereen met een smartphone een voucher omzetten in BTC via het platform.

Bitcoin focus

Met de sponsorship op zak kan Stepanov nu stoppen met zijn baan bij een lokale universiteit en zich fulltime focussen op zijn werk voor bitcoin.

Hij ontdekte Bitcoin vrij laat, in 2017, maar leverde al vrij snel zijn eerste bijdrage aan het netwerk. Hij bracht een verbetering aan in het zelf opzetten van een bitcoin node. Inmiddels behoort hij tot één van de meest gewaardeerde devs in de community.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Hebasto”]‘De bitcoin community is erg stimuleren. Ze delen hun kennis en ik kan nog veel leren van hen’.[/penci_blockquote]

Een van de prioriteiten voor hem het peer reviewen van diverse veiligheidsaspecten van het bitcoin protocol.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...