Bitcoin korting service Purse stopt per 26 juni, CEO wil verkopen

Bitcoin (BTC) onderneming Purse stopt per 26 juni, zo maakt de firma uit Silicon Valley bekend. Via de service kreeg je korting op spullen bij Amazon als je met BTC afrekende.

Bitcoin korting service

De dienst werkt als volgt: je bestelt een product en rekent deze af met BTC. Een zogenaamde ‘Earner’ op het platform accepteert de order en verzilvert zijn / haar Amazon voucher in ruil voor de BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Purse neemt geen nieuwe klanten meer aan. Tot 26 juni kunnen bestaande klanten hun bitcoin van hun account opnemen. Naar verluidt had de dienst 317.000 klanten, die gemiddeld 5% bespaarden op bestellingen.

Tegenover The Block geeft Eduardo Gomez, support manager van Purse, een toelichting:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De afgelopen jaren zijn er de nodige mensen vertrokken, die juist zorgden voor nieuwe business’.[/penci_blockquote]

Purse, opgericht in 2014, geldt als een oudgediende binnen een jonge industrie. Onder meer Digital Currency Group (o.a. Grayscale, Coindesk) en Roger Ver (Bitcoin Cash) staken destijds geld in de start-up. Ver zag noemde Purse regelmatig in interviews een “killer app”.

6 jaar ondernemen

Wat is nu de reden dat de service stopt? Volgens een anonieme bron, die The Block opvoert, zat de organisatie ‘lean’ in elkaar. Maar het managementteam en de oprichters zaten er al langer mee in hun maag. CEO Andrew Lee heeft bekend gemaakt dat hij openstaat voor een overname.

Er werken twaalf mensen bij het bedrijf, waaronder enkele open-source ontwikkelaars die code schrijven voor Bcoin en Handshake.

In 2015 wist de start-up één miljoen dollar aan durfkapitaal op te halen. De totale financiering was 1,3 miljoen dollar, zo blijkt uit de database Crunchbase.

Volgens de uitgesproken bitcoiner Francis Pouliot wilde Purse ooit het netwerk aanvallen met een mislukte Segwit2X splitsing.

Nederland

In Nederland zijn er diverse start-ups gestopt vanwege de naderende wet – en regelgeving. Broker Coin Garden is overgegaan in Bitmymoney.

En ook de startups Simple Coin en Chopcoin legden het bijltje erbij neer.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.