Goedemorgen Bitcoin: $2,7 miljard nieuwe Tether USDT op BTC markt

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

$2,7 miljard aan nieuwe Tether USDT geprint voor Bitcoin markt

Stablecoin Tether USDT is een terugkerend item op de Bitcoin (BTC) markt. In de maand april is er tot nu toe bijna $1 miljard aan USDT bijgedrukt, zo blijkt uit een overzicht van Twitteraccount Whale Alert. Dat brengt het totaal in 2020 al op $2,7 miljard.

Daarmee breekt de totale marktwaarde van USDT door de grens van 7,1 miljard dollar, waarmee het op plek vier staat van de markt volgens Coingecko.

Het is verreweg de meest populaire stablecoin. Vooral voor actieve handelaren is USDT de ‘place to go’. Je bent namelijk niet afhankelijk van SEPA-transacties, die enkele werkdagen duren voor je euro of dollar op een exchange staat.

Hup Bitcoin: Satoshi’s verdienen met online shoppen via Stekking

In deze nieuwe aflevering van Hup Bitcoin praten we met Léon de Bruin over stekking.com, e-commerce en het Lightning Network. Dit is een website waarmee je kleine beetjes Bitcoin (of satoshi’s) kunt verdienen door online te shoppen.

Léon heeft zijn achtergrond in bestuurlijke informatiekunde en software ontwikkeling. Na een tijdje heeft hij de overstap gemaakt naar e-commerce en in deze wereld levert hij nu een Lightning concept, onder de naam Stekking.com.

Bitcoin in de spaarpot: al 43% van alle BTC al twee jaar niet verplaatst

In de Bitcoin community is de term hodl geen onbekend woord. Of dit nu slaat op het feit dat jouw posities in Bitcoin aanhoudt of dat ‘hold on for dear life’ betekent, het komt op één ding neer: het bewaren van jouw BTC.

Volgens nieuwe on-chain analyses doen steeds meer crypto investeerders dit. Bijna de helft van het totale circulating supply is in bijna twee jaar niet is verplaatst.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.