Bitcoin (BTC) Update: Breken we door de weerstand bij $9.800?

Het was een interessante week voor Bitcoin (BTC). Het target van $10.400 is bereikt. Kort hierna volgende een daling van ruim 15%. Waar staan wij nu en wat is de verwachting voor de aankomende dagen?

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zitten we in een rustige periode. Er is nauwelijks wat veranderd deze week. Het level die wij graag wilde doorbreken om het target van $10.400 te behalen was $9.800. Dit prijslevel is nog steeds van enorm belang voor een verdere uptrend, de koers wist dit punt echter niet vast te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op moment van schrijven traden wij onder $9.800 en het is de vraag waar wij de weekgrafiek gaan sluiten. Als je kijkt naar de grafiek is het de gele weerstandslijn die voor ons van belang is. Aan welke kant Bitcoin van deze lijn sluit zal voor ons deels de richting gaan bepalen voor de volgende tradeweek.

Bitcoin (BTC) Update: Breken we door de weerstand bij $9.800?

Daggrafiek

De daling is dan ook te weerleggen als wij kijken naar de daggrafiek. Het grote channel waar wij ons al maanden in bevinden is getest aan de bovenzijde. Een weerstandslijn die even leek te doorbreken.
Echter was er te weinig koopvolume en viel bitcoin ruim 15% omlaag.

$8.600 was het prijslevel waar Bitcoin krachtig werd opgevangen. Na deze rejection is er eigenlijk vrij weinig verandert als wij kijken naar het grote plaatje.

Wij geloven erin dat Bitcoin nog een keer de bovenzijde zal opzoeken. Valt de prijs onder de grens van $9.345 dan moeten we rekening houden met een test in de prijszone van $8.600.

Bitcoin (BTC) Update: Breken we door de weerstand bij $9.800?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek kunnen wij een prijscompressie zien waarbij de koers zich toch meer aan de bovenzijde bevindt. We kunnen spreken van consolidatie onder weerstand. Consolidatie onder weerstand is bullish te noemen.

Echter is het weerstandsgebied waar wij het nu over hebben krachtig en sinds de recordprijs van bitcoin nog niet doorbroken. Dit gebied van weerstand doorbreken zal dan ook zorgen voor spektakel. Spektakel in de zin van een sterke beweging omhoog of een fakeout gevolgd door een dump.

Breken wij niet door $9.800/$10.100 naar boven dan zitten we in een downtrend en gaan we mogelijk andere levels opzoeken.

Bitcoin (BTC) Update: Breken we door de weerstand bij $9.800?

Wat gaat bitcoin doen?

Het zal niet meer lang gaan duren voor Bitcoin een kant kiest. Wij zien $8.600 graag houden als support en in ieder geval de week sluiten boven $9.800 als in weerstand. Het gaat hopelijk een interessante week worden en wij kijken voor alsnog omhoog, maar voor hoelang?

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

De prijs van bitcoin in euro’s: