Bitcoin (BTC) Update: Wederom onder de grens van $10.000

De koers van bitcoin (BTC) beleefde een bewogen week. Het langverwachte breken van $10.000 kwam erg dichtbij en resulteerde in een dip van bijna $1.600. Echter blijft de uptrend staande en lijkt de koers meer dan sterk genoeg om nogmaals over de $10.000 te gaan en wellicht te blijven.

De steeds hoger wordende support alsmede de sterke resistance maakt de range van de prijs steeds kleiner. Met als gevolg een waarschijnlijk op zeer korte termijn een grote uitbraak, omhoog of naar beneden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Het breken van $10.000 liet de koers al snel stijgen tot $10.500. Maar BTC wist wederom niet stand te houden rond dit belangrijke level.

Het gevolg was een test van $8.600. Momenteel de sterkste support in deze regionen, welke tevens een sterke reactie gaf. De uitbraak uit de $9.500 range hield daardoor niet lang stand en keerde al snel terug. Met de huidige prijs van $9.800 maakt de koers een lichte stijging en ligt daarmee op een resistance, de laatste voor $10.000.

4-uurgrafiek

Kijkende naar de 4-uurgrafiek zien we dat de stijgende EMA’s nog steeds gerespecteerd worden en de uptrend nog in stand is. De test van $8.600 zakte recht door de 200 EMA maar lag daarmee rond de 0.61 fibonacci pivot.

Een sterke support waar een reversal vaak plaats vindt. Dat is ook in onderstaande grafiek te zien, de koers schoot rond dit punt omhoog.

Bitcoin (BTC) Update: Wederom onder de grens van $10.000
Bitcoin 4h chart 4 juni 2020

Een eventuele daling zal wederom goed opgevangen kunnen worden door deze support en het lijkt er op dat de koers deze weg nog niet zal kiezen. Een nieuwe test om boven de $10.000 te blijven komt weer dichterbij. Maar zal steeds belangrijker worden.

Door het herhaaldelijk falen kan de koers een flinke klap naar beneden maken, en hoe langer het duurt des te kleiner de kans wordt dat we $10.000 op korte termijn definitief breken.

1-uurgrafiek

Als we iets verder inzoomen zien we op de 1-uurgrafiek dat de koers momenteel langzaamaan weer uit consolidatie rond $9.500 naar boven stijgt. Het breken van $9.800 kan de prijs triggeren om verder te stijgen.

Al lijkt het er momenteel op de het huidige level nog een tijd verder kan consolideren. Ook op de lagere timeframes zien we dat de uptrend in stand blijft maar krapper wordt. Er moet een flinke beweging omhoog gaan komen willen we de uptrend ook echt in stand gaan houden. Mocht dat niet lukken dan zal er zeker een dip komen.

Bitcoin (BTC) Update: Wederom onder de grens van $10.000
Bitcoin 1h chart 4 juni 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Die dip kan zoals eerder gezegd rond $8.600 gestopt worden en daar verder consolideren. Maar met flink wat verkoopdruk kunnen we prijzen onderin $8.000 of bovenin $7.000 zien. Veel lager lijkt het nog niet te kunnen gaan.

Maar vooralsnog is dat een scenario wanneer de bullish bewegingen geen kracht meer hebben, wat nog niet het geval lijkt te zijn. Een beweging rond of boven $10.000 zal de eerste stap zijn, gevolgd door wederom een afwijzing, met alle gevolgen van dien.

Bitcoin prijs in euro’s: