‘Retailbeleggers hebben in 2020 minder interesse in Bitcoin (BTC) derivaten’

Het tweede kwartaal van 2020 was voor bitcoin een drukke periode. Op prijs gebied was het relatief rustig met weinig grote uitbraken. Maar recentelijk schoot de bitcoin koers weer boven de magische grens van $10.000 uit, waarmee de koers volledig is hersteld na een duik onder $4.000 in maart van dit jaar.

Ondanks de relatief rustige periode qua prijs is er wel iets veranderd in de bitcoin industrie: retailbeleggers hebben minder interesse in bitcoinderivaten, terwijl grotere partijen juist meer interesse hebben. Dat meldt CoinGecko.

Verandering

Het aantal open future contracten nam gestaag af in het tweede kwartaal van 2020. Een van de redenen was mogelijk de saaie koers. Volgens CoinGecko zijn amateurhandelaren de afgelopen tijd minder bezig geweest met bitcoin futures en soortgelijke producten.

Die trendt is volgens de onderzoekers van CoinGecko belangrijk voor de mogelijke prijsbewegingen van bitcoin. Als meer bitcoin (en futures) bij institutionele beleggers komen, dan is het volgens het rapport goed mogelijk dat we grotere prijsswings gaan zien.

In onderstaande afbeelding is duidelijk te zien dat BitMEX nog altijd de grootste derivatenbeurs is. Maar Binance en Bybit timmeren ook aan de weg.

Bron: CoinGecko report

Beurzen

BitMEX zag de afgelopen maanden een daling in de bitcoin futures als de open contracten. In het klassement voor dagvolume van april tot juni daalde BitMEX met 11,3 procent.

Binance verloor 4,3 procent aan volume maar is nu wel de grootste markt volgens CoinGecko. De beurs heeft zo’n een derde van de markt in handen.

Huobi wordt aangewezen als reden voor de dalingen bij BitMEX en Binance. Huobi nam in het tweede kwartaal van 2020 18,7 procent voor hun rekening.

Quarterly trading volume – BTC Futures | Source: CoinGecko report

Bitcoin prijs in euro’s:

Bron: AMBCrypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!