Bitcoin (BTC) Analyse: Dit weekend richting $9.450?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Afgelopen donderdag leek het er even op dat we eindelijk echte actie zouden krijgen, maar de bulls verdedigden $9.000 support en brachten de koers weer in de range tussen $9.000 en $9.300. Veel mensen zijn bearish, dus misschien krijgen we wel een bullish uitbraak als we kijken naar de kortere timeframes.

Bitcoin weekgrafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers al bijna drie maanden zijwaarts beweegt. Op de lagere timeframes, hieronder besproken, ziet het er naar uit dat de koers voor 23 juli een kant zou moeten gaan kiezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De regio waarin de koers beweegt wordt wel steeds kleiner en de koers beweegt tussen de $9.000 en $9.500.

Vooralsnog leun ik bearish vanwege wekelijkse bearish divergentie, afwijzing van de golden pocket en opeenvolgende lower highs. Ik zie de koers zakken richting $8.632 (50WMA) en $7.700 en potentieel verder volgens de rode zigzaglijn. Het bearish scenario wordt geïnvalideerd als de koers op de wekelijkse boven de $10.000 – $10.500 weet te sluiten. Dan zou de groene zigzaglijn kunnen worden gevolgd.

Het volume blijft ook afnemen en als dat toeneemt terwijl er een richting wordt gekozen dan is dat ook bevestigende voor een trend verandering.

Figuur 1: De beweegt de laatste twee weken tussen de $9.000 en $9.500.

Bitcoin (BTC) Analyse: Dit weekend richting $9.450?

Bitcoin daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat we aan het einde komen van de driehoek die loopt tot 23 juli. Dus voor dan zal er een kant moeten worden gekozen.

Bullish scenario

Voor een bullish scenario moet de koers de $9.300 – $9.400 (50MA) weerstand weer support maken. In dat geval zie ik de koers in ieder geval weer richting de $9.600 – 9.800.

Dat is de belangrijkste weerstand voor de koers op weg naar $10.000 en hoger. Een afwijzing op $9.800 en de kans is groot dat het een fake out is waarna de koers de weg naar $8.600 weet te vinden.

Bearish scenario

De koers is weer beland tussen $9.150 en $9.300, waarbij de laatste al weken een belangrijke support of weerstand is geweest. Erboven is bullish en eronder bearish. Zolang we er onder blijven verwacht ik dat de koers de onderkant van de regio tussen $10.000 – $8.600 gaat testen. Je ziet dat in de afgelopen weken vooral de bovenkant van de regio is getest en niet de onderkant richting $8.600.

De RSI speelt nog steeds met de rode lijn en is wat dat betreft neutraal. De onderste indicator, een volatiliteits-indicator, geeft aan dat de volatiliteit blijft afnemen. De stilte voor de storm is aan het “opbouwen” en een grote beweging zit er aan te komen.

Figuur 2: De koers zit in een grote driehoek die voor 23 juli zal gaan uitbreken.

Bitcoin (BTC) Analyse: Dit weekend richting $9.450?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 3) zit de koers in een uptrend en de koers lijkt die te willen gaan voorzetten en vindt nu support in de golden pocket regio. Target voor een higher high is in eerste instantie de 200MA die op $9.250 loopt.

Door de twee groene lijnen wordt er ook een potentiële falling wedge gevormd die een technische target heeft van $9.450.

In het bearish geval wordt de turquoise lijn naar beneden gebroken waar de eerste volgende steunpunten liggen op $9.000 en $8.900. Dat betekent ook dat de grote driehoek dan naar beneden is uitgebroken. Als dat geen fake out is zal de koers doorzetten richting de $8.600 – $8.500.

Figuur 3: Er is een potentiële falling wedge te zien met technische target $9.450

Bitcoin (BTC) Analyse: Dit weekend richting $9.450?

Wat gaat bitcoin doen?

Op de hogere timeframes is er niet veel veranderd en blijf ik bearish totdat de $9.800 weer support kan worden gemaakt. Voor het bearish scenario is $8.600 nog steeds het meest waarschijnlijke doel met een uitschieter naar $7.700.

Waar we wel waakzaam voor moeten zijn is dat iedereen bearish lijkt te zijn op het moment. Dit zorgt er met regelmaat voor dat we juist een bullish actie kunnen krijgen.

Dit weekend zou op de lagere timeframes wat bullish actie kunnen gebeuren door de 4uur uptrend en een potentiële falling wedge. Meer volume is hiervoor wel nodig.

Happy trading!

De bitcoin prijs in euro’s:

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!