Bitcoin BTC update koers analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Bitcoin (BTC) zit al maanden in een zelfde range, er gebeurd qua koers weinig. De koers blijft boven de belangrijke supports en ondervindt weerstand zodra de koers een beetje omhoog schiet.

Met deze consolidatie zien we hoe sterk de koers is, de langverwachte dip zal wel eens uit kunnen blijven. Een voorlopige consolidatie binnen de huidige range lijkt momenteel de meest voor de hand liggende weg voor de koers.

Bitcoin update

Met het opdrogende volume lijkt het steeds logischer dat de volgende stap voor Bitcoin een flinke move zal worden. Met daarbij een steeds kleiner wordende bias voor een daling richting $8.000.

De weg omhoog lijkt ook weer relevant te worden. Mede door het houden van de support rond $8.800 en $9.000.

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we hoe de price action per dag steeds verder daalt (rode lijn onder chart). En daarmee de consolidatie ook steeds strakker binnen de range valt.

De vorige keer dat dit gebeurde zien we terug in het begin van de chart, waarbij het resulteerde in een beweging van $4.500.Een van de grootste bewegingen tot nu toe.

Dat de komende uitbraak zo groot zal zijn is onwaarschijnlijk. Maar kan met de huidige kleiner wordende consolidatie ook een flinke beweging maken.

Bitcoin daily chart 9 juli 2020

Wat gaat bitcoin doen?

We zien dat de koers zich momenteel netjes boven $8.800 staande houdt en al vele testen heeft overleefd. Momenteel ligt de prijs van Bitcoin exact op een sterke support boven $9.200.

Meerdere levels waar bears zich niet doorheen hebben kunnen duwen. Een goed en sterk teken. Een uitbraak omhoog wordt steeds waarschijnlijker. Mocht de koers toch onverwacht een dip maken, dan blijft $8.800 dus het eerste vangnet, met daarbij een target rond $8.000.

Een stijging kan zich echter ook makkelijk richting $9.800 bewegen met een sterk weerstandslevel rond $10.000. Maar gezien de huidige lage volumes bij bewegingen zal ook de $10.000 niet snel meegeven. Het daadwerkelijk doorbreken van zowel omhoog als omlaag zal hoogstwaarschijnlijk zeer volatiel worden.

Voorlopig ziet het er naar uit dat de koers bullish wil blijven en dit ook nog weet te doen. $9.600 en $9.800 zijn belangrijke niveau’s. Mocht de koers verder dalen dan is $8.800 belangrijk. Houd deze prijspunten in de gaten wanneer je een beslissing maakt.

Stiekem lijkt het er voorlopig echter op dat we nog langer blijven consolideren.

Prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!