bitcoin BTC update

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

Bitcoin (BTC) beleeft op het moment van schrijven een kleine opleving. De koers zit al maanden in dezelfde range tussen $8.700 en $9.800. Breekt de koers eindelijk uit de range?

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin 4-uurgrafiek

We beginnen de update met de 4-uurgrafiek. De belangrijkste weerstand ligt bij $9.400. Ondanks de kleine stijging ziet het er op de grafieken nog niet gunstig uit voor de prijs van bitcoin.

De koers brak uit de ascending triangle en ondervindt daar nu grote weerstand. Op onderstaande afbeelding zie je de ascending triangle (witte lijn). De onderkant van dit patroon doet vaak dienst als weerstand.

Rond dit prijsniveau wordt de RSI ‘overbought‘ en komt de Moving Average (MA) om de hoek kijken. De MA 200 is ingetekend met de groene lijn. Deze zorgt voor mogelijk extra weerstand op $9.400.

Mocht Bitcoin koers wel door de weerstand op $9.400 breken, dan is dat een bullish teken. We komen dan namelijk terug in de zijwaartse ascending triangle.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat Bitcoin wederom een bounce heeft gehad op het bovenste vlak van de fibonacci retracement indicator.

Grofweg kwam bitcoin al zeven keer bij dit prijsniveau terecht. Elke keer dat dat gebeurt wordt het niveau zwakker, de kans is groter dat de koers de volgende keer naar beneden uitbreekt.

Tevens ligt de weerstand van $9.400 exact aan de bovenkant van de falling wedge (twee witte lijnen) bij de rode pijl wat ook een teken is voor een pullback.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is het voorlopig nog niet heel spannend. We zien een mooie groene candle door de huidige stijging maar ik ben bang dat hier snel verandering in gaat komen als we kijken naar het volume.

Het volume daalt de afgelopen weken.

Wat gaat bitcoin doen?

In de weg naar boven is $9.400 een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden. De koers bevindt zich dus al weken tussen de $8.700 en $9.800. Het is nu de vraag: aan welke kant breekt de koers uiteindelijk uit en wanneer?

CryptoTargets

Wil je meer weten over technische analyses en het handelen in bitcoin? Bezoek dan de website van CryptoTargets.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!