Stablecoin USD Coin breekt grens van $1 miljard

Stablecoins zorgen voor liquiditeit op met name de bitcoin spotmarkt. Stablecoins zijn tokens die maar een doel hebben: een andere valuta nabootsen. Het grootste gedeelte van deze coins zijn gekoppeld aan de dollar.

USD Coin (USDC) van de Amerikaanse bedrijven Coinbase en Circle bereikte deze week een mijlpaal: er zijn meer dan 1 miljard USDC’s in omloop.

Groei van stablecoin

Volgens de data van Coin360 is de uitgifte van de stablecoin sinds maart van dit jaar. De populairste stablecoin, en de grootste concurrent van USDC, is Tether. Tether verwerkte $212 miljard aan waarde in 2019.

Ondanks de koppeling met een dollar zijn dit soort stablecoins makkelijker te verzenden en te gebruiken voor bitcoin beurzen.

USD Coin in omloop volgens: Coin360

Meer interesse

Centre Consortium is de organisatie achter USDC. Zij zijn gefinancierd door Circle en Coinbase. Zij noemen een aantal redenen voor de groeiende interesse: de coronacrisis, lage transactiekosten tussen bedrijven en een groei in interesse vanuit andere projecten.

Het bijdrukken van USDC is overigens niet compleet gebonden aan bepaalde gebeurtenissen in de wereld. In theorie kan het Centre Consortium op elk moment de drukpers aan zetten.

Centre Consortium zegt uit te zijn op een open standaard voor geld op het internet. Daar zijn we met bitcoin al aardig mee op weg en een centraal uitgegeven stablecoin gaat daar waarschijnlijk niet voor zorgen.

Wel zorgt het voor meer wegen naar en van bitcoin. Transacties met een Tether of USD Coin gaan in principe niet langs banken, die kun je op deze manier dus omzeilen.

Liquiditeit

Meer concurrentie voor Tether en andere plaatsvervangers van de dollar zijn goed voor de bitcoin markt. Als we het hebben over liquiditeit op de spotmarkt dan.

Wel moet je de partij die zegt de dollars in kas te hebben vertrouwen. Stablecoins zijn dus niet te vergelijken met bitcoin, het zijn plaatsvervangers voor traditionele valuta’s.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!