bitcoin btc futures derivaten binance

Binance komt een nieuw future product geprijsd in Bitcoin (BTC)

De machine van Binance komt voorlopig niet tot stilstand. De crypto exchange komt met een nieuw Bitcoin future product op de proppen, zo staat in dit persbericht te lezen.

Bitcoin (BTC) futures

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen.

Binance brengt al langer een future contract op de markt gekoppeld aan de stablecoin Tether USDT.

In dit geval gaat het om een contract met de naam BTC-USD Perpetual. Dat is een zogenaamde ‘swap’, een future contract zonder vooraf afgesproken einddatum.

Dat houdt in dat handelaren hun positie ‘eindeloos’ kunnen aanhouden. Dat kan echter in de zéér volatiele Bitcoin markt een risicovolle activiteit zijn. Het product is bekend geworden door BitMEX, een beurs die regelmatig opgeschrikt wordt door liquidaties van swaps.

Want zodra een koers plots daalt of stijgt, wordt het contract ‘geraakt’ en is de positie ‘klaar’.

Niet voor de beginner dus, dit soort ‘speelgoed’. Temeer omdat Binance er ook een leverage (hefboom) van tussen de 1x en 125x aan koppelt. Feitelijk leen je geld van Binance of andere geldschieter om een positie in te nemen.

Nog een verschil met de future die Binance al aanbiedt: sluit je contract, dan krijg je je winst (of verlies) uitgekeerd in Bitcoin en niet USDT. Een extra dimensie, omdat Bitcoin een zeer volatiele asset is en absoluut geen stablecoin is te noemen.

De beurs hanteert ook bij dit product een zeer uitgebreide tariefstructuur gekoppeld aan je ‘VIP-level’ als trader.

‘Papieren’ Bitcoin

Vanwege de stijgende koers van Bitcoin, stijgt de interesse in de grootste cryptomunt. Beurzen zien de handelsvolumes stijgen en pakken het momentum om met nieuwe producten te komen.

Beurzen bieden Bitcoin aan als asset op de spotmarkt, maar sommigen bieden ook afgeleide producten aan zoals futures, opties en swaps. Zodra deze ‘papieren’ Bitcoin zeer in trek is, kan er een premie ontstaan ten opzichte van de spotprijs.

Een fenomeen wat onlangs nog gebeurde. De ‘papieren’ voorraad aan Bitcoins is oneindig, terwijl de ‘fysieke’ bitcoins zijn gemaximaliseerd tot 21 miljoen stuks. Momenteel zijn er 18,5 miljoen stuks gedolven. De kostprijs om 1 Bitcoin te maken, varieert tussen de 4.000 en 5.000 dollar.

BUSD

Binance gaat met deze nieuwe swap de concurrentie aan met BitMEX, die binnen de swap markt leidend is.

Vorige week wist de crypto exchange nog goed nieuws te melden. De New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft de stablecoin Binance USD (BUSD) op haar “Greenlist” gezet. Dat betekent dat deze munt genoteerd en opgeslagen mag worden door financiële instellingen in de staat New York.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!