‘Bitcoin is een belangrijke investering met het oog op aankomende bankencrisis’

Bitcoin (BTC) is een belangrijke investering met het oog op de aankomende bankencrisis. Dat stelt de populaire schrijver Robert Kiyosaki op Twitter.

De schrijver van Rich Dad Poor Dad drukt zijn volgers iets op het hart: er is geen tijd om na te denken. Hij vraagt zijn fans om zichzelf af te vragen: hoeveel goud, zilver of bitcoin heb je?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bankencrisis

Kiyosaki is niet de enige die een bankencrisis voorspelt. Hij bevindt zich aan dezelfde kant van het spectrum als de bekende investeerder en miljardair Warren Buffett. Buffett verkocht recentelijk zijn aandelen in de grote bank Goldman Sachs en schoof zijn fondsen door naar een Canadees goudbedrijf.

Bitcoin

Kiyosaki is al enige tijd openlijk supporter van bitcoin. Hij benoemt tegenover zijn volgers regelmatig de voordelen van bitcoin, het is een manier om jezelf te beschermen tegen het huidige monetaire beleid van je regionale valuta.

Uit allerlei hoeken komt nieuws naar buiten van andere mensen en partijen die ook vluchten naar bitcoin. Het is niet zo dat er nu honderden miljoenen mensen tegelijk naar BTC vluchten, maar toch lijkt bitcoin steeds vaker genoemd te worden in het rijtje van goud en zilver.

Trend

Een van de meest in het oog springen voorbeelden is het miljardenbedrijf MicroStrategy. Zij investeerden $250 miljoen van hun spaargeld in bitcoin. We noemen het investeren, maar het bedrijf laat weten het vooral als een spaarpotje te zien. Een manier om inflatie te omzeilen.

Ook in China is er een vlucht naar bitcoin, met name vanwege kapitaalcontroles. Vers geld uit Wall Street of niet, Oost-Azië is qua handelsvolume wereldwijd nog steeds de grootste Bitcoin– en cryptomarkt, met China voorop.

De Europese Commissie komt ook met een duidelijk kader voor Bitcoin in Europa. Er zijn zelfs plannen voor een Europese marktplaats waar iedereen gebruik van kan maken.

En als laatste: El Zonte, een Bitcoin dorpje aan het strand van El Salvador. Op kleine schaal is El Zonte het voorbeeld van een bitcoin economie.

Kortom: er is genoeg gaande rondom bitcoin. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...