Bitcoin (BTC) Koers: Prijs breekt door $12.000 en schiet verder omhoog

Bitcoin (BTC) schoot vandaag boven de prijs van $12.000 uit. Op het moment van schrijven staat de koers zelfs op $12.300. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s voor de koers.

Bitcoin op de daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe oogt Bitcoin sterk! Ook hebben wij zojuist de uitbraak uit de ascending triangle kunnen waarnemen. De weerkaatsing na de uitbraak werd weer snel opgekocht, wat dus ook een positief en sterk signaal is.

Om op het dagelijkse tijdframe helemaal bullish te worden, is een sluiting boven de blauwe box (de $11.900 zone) zeer van belang. Wanneer dit vanavond bevestigd kan worden, is het mogelijk dat Bitcoin deze week nog zijn $13.000 zone gaat opzoeken.

Aangezien de hevige prijsactie nog vrij recent is, wil ik ook meegeven dat wanneer wij een sluiting zien onder de $11.900, dat het voor mij bearish er uit begint te zien en dat de break-out een fake-out dreigt te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een sluiting onder de $11.900 kan er dus voor zorgen dat Bitcoin verder naar beneden valt, richting zijn $11.500 of misschien zelfs de $11.000 zone.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Koers: Prijs breekt door $12.000 en schiet verder omhoog

Bitcoin op de 4-uurgrafiek

Het is en blijft bullish voor bitcoin zolang de 4 uur candlesticks blijft sluiten boven de $11.900. Wanneer Bitcoin toch onder de $11.900 valt en dus ook een sluiting ziet onder dit level, is een verdere dip naar de $11.500 zeer waarschijnlijk.

Dit wilt dus ook zeggen dat zolang wij de $11.900 houden als support, de kans steeds groter wordt op een voortzetting richting de $12.500 of misschien zelfs de $13.000 zone.

Op dit moment is de trend bullish en dit kunnen wij ook zien aan de stevige opkoping na de dump richting de $11.800. De belangrijke levels om in de gaten te houden:

4-uurgrafiek van bitcoin

Bitcoin (BTC) Koers: Prijs breekt door $12.000 en schiet verder omhoog

De belangrijke prijsniveau’s op een rijtje:

Support levels

Resistance levels

Wat gaat bitcoin doen?

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe de prijsactie zich blijft uitspelen. Zolang Bitcoin boven $11.900 weet te blijven is het voor mij bullish en is het zeer waarschijnlijk dat we de target van $12.900 – $13.000 gaan opzoeken deze dagen.

Dit kan gebeuren door middel van een rising wedge, die op dit moment in de maak is.


Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op YouTube.

Het Crypto Huis Premium & Cursus
Bekijk het premium en cursus aanbodt via: hetcryptohuis.nl

De bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...