Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC naar $50.000 door wantrouwen banken’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Max Keiser: ‘Bitcoin gaat naar $50.000 door twijfel aan banken’

De bekende miljardair en investeerder Warren Buffett heeft een opmerkelijke stap gezet: hij verkocht het aandeel in de bank Goldman Sachs en koopt een aandeel in een Canadees goudbedrijf genaamd Barrick Gold.

Volgens Max Keiser, bekend van zijn programma Keiser Report en een fervent bitcoiner, is dat een goed teken voor bitcoin. Hij denkt dat dit soort nieuws bitcoin uiteindelijk naar een prijs van $50.000 kan sturen.

Buffett is de baas van Berkshire Hathaway, een Amerikaans conglomeraat (ter waarde van zo’n $503 miljard) en het vierde grootste bedrijf ter wereld. En heeft al eerder aangegeven (nog) niet geïnteresseerd te zijn in bitcoin.

Dieven stelen bijna $4.000 aan Bitcoin uit ATM met slimme truc

Er zijn drie dieven in Hong Kong opgepakt nadat ze een poging deden om Bitcoin ATM’s leeg te roven. Het was niet de eerste keer dat ze zoiets deden. De drie overvallers staan volgens Cryptopolitan bekend als de allereerste ‘Bitcoin dieven’ van het land.

Naar verluidt hadden ze al zes Bitcoin ATM’s leeg gehaald. Met wat slimme trucjes en manipulatie wisten ze ongeveer $30.000 Hong Kongse dollar buit te maken. Omgerekend komt dit neer op bijna $4.000.

Bitcoin (BTC) netwerk veiliger dan ooit: rekenkracht naar nieuw record

Het Bitcoin netwerk is veiliger dan ooit. De rekenkracht is de afgelopen zeven dagen boven de 129 terahash per seconde geraakt. Het gaat om een nieuw record.

De hashrate is een andere benaming voor de totale rekenvermogen van het netwerk. Om het preciezer te zeggen. Het is een indicator die aangeeft hoeveel keer de ‘hash-functie’ binnen een seconde is te berekenen.

Het gaat om schattingen, die zijn gebaseerd op historische prestaties van het netwerk.

Uit cijfers van Blockchain.com blijkt dat de gemiddelde hashrate over de afgelopen zeven dagen naar 129.075 terahash per seconde geschoten.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!