bitcoin btc fraude

Man bekent schuld aan Bitcoin (BTC) fraude van $3,25 miljoen

De Amerikaan Jon Thompson zegt schuldig te zijn aan Bitcoin (BTC) fraude van 3,25 miljoen dollar. Hij zette investeringen van klanten op een escrow rekening, maar ze kregen er nooit Bitcoin voor terug.

Dat maakt de rechtbank van New York vandaag bekend in een persbericht.

Bitcoin (BTC) fraude

Een escrow-rekening is een (geblokkeerde) bankrekening die in beheer is van een onafhankelijke derde. Die fungeert als tussenpersoon tussen koper en verkoper.

Thompson (49) heeft als directeur Volantis Escrow Platform LLC en Volantis Market Making LLC, daar misbruik van gemaakt. Hij stuurde namelijk direct de investering door naar de verkopende partij zonder eerst Bitcoin te ontvangen.

Dit heeft in de maanden juni en juli 2018 plaatsgevonden, waarna Thompson één jaar later is gearresteerd. 

Het ministerie van Justitie klaagde Thompson verdacht hem onder van financiële fraude en internetoplichting. Een bedrijf heeft 3,25 miljoen dollar op de escrow-rekening van Volantis gestort, maar daar nooit Bitcoin voor teruggezien. 

Schuldig

Hij is schuldig bevonden aan financiële fraude, zo maakt een rechtbank in New York bekend. Mogelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt, maar hij wordt nu berecht door één zaak.

Een bedrijf heeft 3 miljoen dollar verloren door de zwendel. Op 7 januari 2021 krijgt Thompson zijn straf te horen. De maximale straf is een gevangenisstraf van 10 jaar.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!